Tuesday, August 30, 2011

JCI Nordic Academy

24.-28. augustil toimus Taanis JCI Nordic Academy. Nordic Academy on intensiivne 3-päevane juhiomaduste arendamise programm neile, kes pürgivad rahvuskodade juhatustesse. JCI karjääri loogikas asetseb see sellisel redelil: European Academy -> kohaliku koja president -> Nordic Academy -> rahvuskoja juhatus -> Japan Academy -> ... Lisaks isiksuse ja meeskonnatöö arendamisele on NA täiendav eesmärk anda kasulikke rahvusvahelisi kontakte ning edendada koostööd kaheksa Nordic riigi vahel (Skandinaavia ja Baltimaad). Kuna samaaegselt toimus ka kohalik, 6-st nädalavahetusest koosnev Danish Academy, oli huvitav kogemus galale sisenedes valida kahe laua vahel "Nordic Leaders" või "Local Leaders" (vt pilti).

Seekord toimus sündmus Taanis ning kõik Nordic riigid olid kokku 17 osalejaga esindatud. 3-päevase intensiiv-kursuse käigus võeti sügavam kontakt iseendaga, jagati parimaid praktikaid, ületati iseennast mitmes aspektis ning õpiti, et erinevate võõraste inimeste vahel ühiste tulemuste kiireks saavutamiseks piisab teatud trust-building võtetest ning osavast suhtlemisest. Võrreldes mu varasema Nordic Academy kogemusega aastast 2009, oli seekord suurem fookus isiksuste arendamisele - selleks, et teisi juhtida, pead Sa kõigepealt perfektselt suutma juhtida iseennast.

Akadeemia oli väärt kogemus ning eriti kasulik neile, kes pürgivad JCI Estonia juhatusse. Minu üks eesmärke sel korral oli koguda hulganisti parimaid praktikaid, et teha läbi aegade parim Nordic Academy Eestis 2012 aastal. Eesmärk sai loomulikult täidetud ning pärast akadeemiat jätkus mitmetel osalejatel energiat avastamaks Kopenhaageni varjatud saladusi: http://www.youtube.com/user/007JCI

Siim Lepisk
JCI E-koda

No comments:

Post a Comment