Tuesday, December 31, 2013

JCI Estonia President 2014 Kristjan Täht: Tervitussõnad uueks aastaks!


Kallid kojakaaslased,


Hea meel on alustada uut aastat õnnitlustega - soovin kõigile endistele ja praegustele kojaliikmetele õnne meie organisatsiooni 25. tähtpäeva puhul! See kõik sai meie jaoks alguse 1989 aastal, kui Tallinnas, Tartus, Raplas, Rakveres ja Viljandis asutati esimesed kohalikud kojad Eestis ning sama aasta septembris asutati Eesti Noorte Kommertskoda. Tänan siinjuures tänaste kodalaste nimel kõiki neid aktiivseid inimesi, kes on nende aastate jooksul hinge ja südamega olnud koja kasvu ja arengu juures.
 
Kui mõelda selle üle, milline oleks kõige parem sõna iseloomustamaks algavat kojaaastat, kerkib esile teadlikkus. Teadlikkus meie otsustes, tegevustes, sõnas ja kirjas. Oluline on mõista üheselt meie tegevuse otstarbekust ja mõttekust. Meil on oluliselt lihtsam kaasata olemasolevaid ja uusi inimesi, kodasid, partnereid ja toetajaid, kui suudame koja olemust lihtsalt selgitada - kes, miks, kuidas ja kelle jaoks. Me oleme arengukeskkond ja meie missiooniks on luua arenguvõimalusi, et noored inimesed viiksid ellu positiivseid muutusi ühiskonnas. Iga tegevus ja iga roll peaks olema mõjutatud sellest lihtsast printsiibist. Projektidesse kaasatud inimestel peab olema võimalus jagada või saada uusi kogemusi ja teadmisi, panustada kohaliku kogukonna arengusse ning inspireerida uusi noori inimesi kaasa lööma või iseseisvalt tegutsema. Juhatuste liikmetel peab olema võimalus saada juhtimiskogemusi, teha koostööd teiste kodadega nii kodus kui välismaal, loomaks parimad võimalused nii kohalike kui rahvuskodade arenguks. Lisaks on oluline kõikides tegevustes püüelda professionaalsuse ja täiustumise poole, mida asjaosalised saaksid tulevikus kasutada oma isiklikus ja ametialases tegevuses.
 
Alanud aasta tõotab meile kõigile pakkuda palju meeleolukaid sündmusi ja ettevõtmisi nii kodu- kui välismaal. Jaanuaris saame kõik kokku Rapla Stardipaugul, märtsis toimub järjekordne COC Academy, aprillis toimub Rakveres JCI Kevadkonverents, JCI Balti Konverents Lätis, Liepajas, mais populaarne JCI Paide ralli, juunis Euroopa Konverents Maltal, JCI Estonia Suvepäevad Mustjõel Harjumaal, augustis Euroopa Akadeemia, Nordic Akadeemia ja Eesti Akadeemia, septembris JCI Aastakonverents Viljandis, novembris Fresh-Up ning JCI Maailmakongress Saksamaal Leipzigis ning detsembris JCI Presidendiball. Lisaks lugematu hulk kohalike kodade ja projektidega seotud erinevaid sündmusi. Valik on lai ning pakub igale liikmele piisavalt võimalusi osalemiseks - organiseerijana, osalejana, toetajana jne.
 
Eesti koda maailmakoja liikmena liigub kindlal sammul uute ambitsioonikate ettevõtmisteni. Esimene suurem rahvusvaheline JCI sündmus toimus Eestis 1995 aastal - igaaastane JCI European President Meeting. 2006 aastal toimus Tallinnas JCI European Conference. 2011 aastal Tallinnas JCI European Capitals Meeting. Täna me räägime maailmas kõva häälega, et soovime korraldada 2020. aastal Eestis JCI Maailmakongressi. Hea võimalus leida selleks enesekindlust, inspiratsiooni, uusi innovaatilisi lahendusi ja motiveeritud inimesi on tuua 2015. aasta suvel Tallinnasse rohkem kui 1500 liiget Põhjamaade ja Euroopa riikidest JCI Nordic Konverentsile. Tegemist on viimastel aastatel küpsenud ideega, mida täna toetavad Nordic grupi kojad ning mida vajab tegelikult terve JCI kogukond. Vajatakse uusi ideid, värsket lähenemist, sisukat programmi, kvaliteetset teenindust ja tipptasemel meelelahutust.
 
Muutuseid saab ellu kutsuda ainult positiivsete näidete ja pealehakkamise, mitte lakkamatu kriitika abil ning Eesti saab siinjuures olla eeskujuks tervele maailmale. Saame järjekordselt tõestada - everything is possible!
 
Soovin Teile kõigile aktiivset, sisukat ning palju uusi teadmisi, oskusi ja toredaid hetki pakkuvat aastat!

Teie president 2014 aastal,

Kristjan Täht

No comments:

Post a Comment