Tuesday, December 31, 2013

JCI Estonia president 2013 Kaspar Loog võtab aasta kokku


Uut ja vana!

Aasta on läbi saamas ja sellega koos ka koja-aasta. Tavaliselt on see aeg kokkuvõteteks ja uusaastalubaduste andmiseks. Selle aasta juhatused annavad otsi üle järgmiste aastate omadele. Vanad presidendid lähevad ja uued tulevad.
Sel aastal on kohtutud nii paljude inimestega, saadud nii palju emotsioone, et ühte kirjatükki neid ei mahuta. Mälestus sellest aastast toob alati naeratuse suule. Poolteist tiiru ümber maakera ja üle kahe kuu kodust eemal viibimine on emotsioonide kohvri pilgeni täitnud.
 
Koda on nii hea, kui hea on seal olevad liikmed. Ja ma võin uhkusega öelda, et me oleme maailma ühe parima koja liikmed. Tundub, et kvaliteet sünnitab ka kvantiteeti – koda kasvab taas ning liikmete, kandidaatide ja senaatoritega kokku on meid taas kokku üle poole tuhande. Paljud vanad olijad, kes on kojast aasta-kaks eemal olnud tulevad ütlema, et „enam ei tunne pooli äragi!“. See on tegelikult hea märk, sest koos värske verega tulevad ka värsked mõtted ja aktiivne tegutsemine.

Kasv ei tähenda vaid liikmearvu, vaid ka projekte, mis muudavad maailma paremaks. Toon siinjuures esile neist mõned - BeWise, Koos Kooli, Rat Race, Palliralli, Naksitrallide Metsakool, Prügihunt ja Superjänes, Väikelinnade Arenguseminar, TOYP - Silmapaistev Noor Eestlane. Eurokonverentsilt toodud neli auhinda ja kohalike kodade tehtud projektide eest kuuldud kiidusõnad on selle kinnituseks.
 
Siit edasi saab minna paremaks. Uskuge mind! Aga las sellest kirjutab juba järgmise aasta president.
Peale auhindade oleme olnud pildil ka maailmakojas. Sel aastal teist korda toimunud COC Academy oli kordaminek ja järgmise aasta osavõtjaid on oodata üha kaugematest riikidest. Meie eestvõttel on läbiviimisel konverentside-kongresside kohta läbi viidav tagasiside küsimustik levib praegu üle kogu Euroopa.
 Eesti koda on aktiivne maailmakoja asjades ja see on ka uue juhatuse agendas. Oma lähenemisel katsume aidata asju ära teha ja vähem viriseda. See on Eesti stiil, millega saab maailma muuta. Värskes maailmakoja strateegias määrab koja edu nüüd väljapoole tehtud projektide arv. Loeb tegude suurus, mitte liikmete arv.
 
Ma olen tänulik, kallid liikmed, presidendid ja kohalike kodade juhatused, et te olete sel aastal tegutsenud. Virisejaid ja targutajaid on meil riigis piisavalt. Erakordselt hea meel on näha kodades säravaid silmi, mille taga on teotahtelised inimesed. Nende tegudega ei saa vaielda ja virisejatel jääb suu lukku. Üks vanema põlvkonna poliitik kurtis Rakveres korraldatud Väikelinna Arenguseminaril, et noored ei taha poliitikasse tulla. Ilmselt sellepärast, et noortele meeldib teha, mitte rääkida.

Nüüd uusaastalubadustest. Koja presidendiaasta on üks väga intensiivne teatejooks ja nüüd on aeg teatepulk edasi anda. Järgmisel aastal veab koda kohalikul, rahvuslikul ja rahvusvahelisel tasemel uus meeskond. Nagu ka sel aastal, ei alusta nad tühjalt kohalt. Neid ju toetab maailma parim koda! Aitäh selle eest!

Võin omalt poolt öelda, et uus juhatus on juba oma vahetust alustanud ja ma usun, et järgmine aasta tuleb veel parem.
 
Tegusat uut aastat ja nautige vana aasta lõppu!

Kaspar Loog

No comments:

Post a Comment