Monday, October 17, 2011

Natuke Tartus toimunud Tervisepäevast

Alustame algusest.
Selle aasta 8. jaanuaril toimus JCI Toomemäe koja aasta alguse töötuba, kus me tegime ajurünnaku, mida põnevat teha aastal 2011.

Mõtteid ja ideid oli palju ja üks ideedest kandis üheksa kuu möödudes vilja. „Lapsuke“ nägi ilmavalgust 8. oktoobril 2011 Tartus Lõunakeskuses ja tema nimeks sai heategevuslik Tervisepäev.

Miks just heategevuslik Tervisepäev?
Eesmärk oli teadvustada inimestele tervislikku toitumist ja elutervet mõtlemist. Lisaks sellele soovisime pakkuda lastele võimalust valmistada ise Eesti pikim tervislik võileib. Eestis on küll tehtud pikki võileibu, kuid eraldi tähelepanu ei ole pööratud tervislikkusele.

Samuti soovisime anda ettevõtetele võimaluse tutvustada oma tervislikke tooteid ja teenuseid Terviselaadal.

Üheks eesmärgiks oli ka heategevuslik aspekt, et lastele näidata juba väiksest peale, kui oluline on toetada neid, kes seda kõige rohkem vajavad.

Otsustasime, et Tervisepäeva tulu annetama Elva Väikelastekodule, kes soovis enda kasvandikele soetada talispordivahendeid. Elva Väikelastekodul oli kõige selgemini sõnastatud oma eesmärk, mis haakus meie Tervisepäevaga.

Mis Tervisepäeval toimus?
· Lapsed valmistasid Eesti pikima tervisliku võileiva, mille pikkus oli 35,2m. Võileiba said proovida nii lapsed ise, kui ka kõik teised Lõunakeskuse külastajad.
· Võileiva tegemiseks kulus: 50kg leiba, 20kg tomatit, 20kg kurki, 5kg hapukurki, 13kg jääsalatit, 4kg fenkolit, 7kg võid, 5kg küüslaugumääret, 5kg mädarõikamääret, 20kg juustu, 12kg vorsti, 12kg sinki, 3kg kala, 5kg kodujuustu.
· 1/3 toorainest läks koostöös Toidupangaga Tartu vähekindlustatud perede toidulauale.
· Elva Väikelastekodule kogusime annetusena sporditarvete soetamiseks 850€
· Tervisepäeva peaauhind AHHAA 4D kino piletid tervele klassile läksid Nõo Põhikooli.

Ja edasi?
Tervisepäev kulges sujuvalt ja osalejatepoolne tagasiside on olnud igati positiivne. Kindlasti on asju, mida saame järgmisel aastal paremini teha.

Mitmed koostööpartnerid on meile juba oma jah-sõna öelnud ja osalevad ka uuel aastal. Järgmisel aastal toimub Tervisepäev 13.10.2012, taas leivanädala raames.

Tervisepäeva meenutusi näete siit: http://www.youtube.com/watch?v=d0iOuhsaM2k

Heategevusliku Tervisepäeva meeskonna nimel
Merike Kütt ja Triin Muiste
http://tervisepaev.paremelu.ee/

No comments:

Post a Comment