Thursday, May 6, 2010

DoonoriFoorum ehk JCIkad verd loovutamas

6. mail käisid tublid kodalased ühiselt DoonoriFoorumis verd loovutamas. Paistab, et doonorlus on ühiskonnas õnneks veidi populaarsemaks muutnud, kuna meie saabumise ajal oli rahvast päris palju. Tore on tõdeda, et suurem osa doonoritest on just 20-30-aastased noored nagu meie ise!


Kohale jõudes läbisime kõik standardsed protseduurid: registreerimine, doonori tervise ja eluviiside hindamise ankeedi täitmine, arstlik kontroll ja seejärel oligi järg peamise ehk vereloovutuse käes. Ja kusjuures vereloovutus ise ei ole üldse nii õudne kui tavaliselt arvatakse!


Kogu vereloovutamise protsess võtab aega umbes 1 tund. Mõelda vaid, et selle väikese ajalise investeeringuga võid sa päästa kellegi elu. Eestis on doonorlus vabatahtlik ja tasustamata, kuid lõpuks saavad verd loovutanud doonorid Verekeskuse poolt tänutäheks väikse kingituse.


Enesetunne ja meeleolu oli kõigil peale vereloovutust hea ning võime enda üle uhked olla – jälle sai üks heategu tehtud :). Kindlasti organiseerime selliseid ettevõtmisi edaspidi ning järgmisel korral ootame juba ka suuremat osavõttu!


Maarja Maasikamäe

JCI Tallinn



No comments:

Post a Comment