Monday, May 13, 2013

JCI Korvpalliturniir 2013 – Korvpallipealinna tiitli välja selgitamine JCI moodi



20. aprilli hommikul kogunesid kuus võistkonda üle Eesti Rapla Sadolini Spordihoonesse, et omavahel mõõtu võtta ning välja selgitada, kes on tänavuse aasta Maarjamaa parim koda korvpallis.
 
Vaatamata sellele, et võistkondi oli kaunikesti vähe, ei saa küll kuidagi öelda, et turniir oleks olnud igav ja üksluine – pinget ja põnevust jätkus läbi pika päeva viimaste mängudeni välja. Lisaks tulistele mängudele andsid turniiripäevale värvi ja vürtsi võistkondade toetajad ja fännid, kes võtsid oma ülesannet tõsiselt ning elasid omadele hingestatult kaasa.
 
Mänge peeti samaaegselt suure väljaku kahel poolel, seega oli korraga võistlustules neli võistkonda. Esmalt mängisid ühises alagrupis kõik võistkonnad omavahel ühe mängu, mille tulemusena moodustus kohapunktide alusel pingerida ning selle alusel selgusid kohe ka play-off mängude paarid.
 
Edasistes mängudes oli juba kõik kaalul ning hinnaalandust ei tehtud, sest igast paarist pääses edasi vaid võitja. Lõpuks olid võistlustulle jäänud vaid kaks võistkonda - JCI Rapla ja JCI Viljandimaa - kes pidid omavahelises kohtumises otsustama turniiri saatuse. Pingelises heitluses pidid võõrustajad siiski tunnistama Viljandimaa paremust ning vastu võtma JCI Korvpalliturniiri teise koha, pjedestaali kolmandale astmele tõusis meeskond United.
 
Samuti ei puudunud turniirilt võistlused fännidele ja pealtvaatajatele väljaku kõrval, millel ei olnud keelatud osaleda ka võistlejatel. Tänavu selgitati välja parim minikorvpalli vabaviskaja ning parim rõngaheitja. Esimese võistluse võitis JCI Rapla võistkonna ridadesse kuulunud Jaanus Peets ning teises võistluses tegid puhta töö eKoja esindajad.
 
Õhtusel pidulikul koosviibimisel Rapla uusimas restoranis „Roheline Ait“ anti võitjatele üle JCI Korvpalliturniiri karikas ja muud toredad auhinnad ning tunnustati ka turniiri parimaid ja tublimaid mängijaid. Parimaks mängijaks meeste arvestuses tunnistati Viljandimaa meeskonnast Artur Makku ning parimaks naismängijaks United võistkonnast Marjot Randrüüt. Lisaks toimus puhkehetkel võistlejate vahel kolmepunktivisete võistlus, mille võitjaks pärjati Marje Pukk Tartu Toomemäe võistkonnast. Ka pealtvaatajad said oma lemmikmängijad välja valida ning rahvahääletuse tulemusena pälvisid publiku lemmikmängija tiitlid Taavi Vaigla ja Imbi Soone eKoja võistkonnast.
 
Aga see ei olnud tol õhtul kaugeltki mitte viimane suursugune ja emotsionaalne hetk – Rapla kojal oli kohaletulnutele varuks veel üks üllatus, mida oli pikka aega suudetud saladuses hoida. Paljude sõprade ja kaaslaste tunnistusel anti üle senaatoritiitel Rapla koja legendaarsele liikmele Radek Küttisele, kes tänu sõpradele saab oma senaatorinumbrit #72144 uhkelt koos kõigi kohalviibinute autogrammidega kanda TYCO Rapla korvpallimeeskonna mängudel.
 
Ürituse järelpidu toimus juba nagu tavaks saanud Rapla ööklubis Madhouse, kus õnnitlusi jagada ja jalga keerutada sai hiliste õhtu- või varajaste hommikutundideni. Peomeeleolu eest hoolitses lisaks JCI vahvatele inimestele ka palavalt armastatud Koit Toome.
 
Üritus on piltide näol järelvaadatav aadressil: https://picasaweb.google.com/102808217330781705935/JCIEstoniaKorvpalliturniir#.
 
Kohtumiseni tuleval aastal Viljandis!

No comments:

Post a Comment