Wednesday, February 6, 2013

Heategevusprojekti KOOS KOOLI! teine tulemine ja seda kolm korda suuremas mahus kui varem!!!


Heategevusprojekti Koos Kooli! eesmärk on aidata suurperede lastel alustada kooliteed rõõmsalt ja hea varustusega. Annetuste toel kogutakse raha 1000 lapsele kooli minekuks vajalike tarvete ja ergonoomiliste koolikottide hankimiseks.

Koos Kooli projekt toimubb juba teist aastat läbi MTÜ JCI Toompea koostöö Eesti Lasterikaste Perede Liiduga. Aastal 2012 anti rikkalikult varustatud koolikotid üle 356 suurpere lapsele.

Esimesse klassi minek on kogu pere jaoks suur elumuutus ja väljakutse. Lapsevanematele  tähendab see kõige muu kõrval ka suurt väljaminekut. Minimaalne vajalike koolitarvete soetamise kulu on keskmiselt 120 eurot lapse kohta. Kui lapsi on peres palju, võib see pere jaoks tähendada keerulisivalikuid.

Riiklik ranitsatoetus Eestis puudub. Mitmed omavalitsused on sisse seadnud oma eelarvest välja makstava ranitsatoetuse, mis enamasti ei kata kõiki kulusid või ei täida oma tänases toetuse eraldamise vormis oma eesmärki. Enamikes Eesti omavalitsustes kooli mineku toetus puudub. Koos Kooli projekt aitab leevendada suureperede muret ja hoida sellega ära sotsiaalse lõhe süvenemist. Projekti juht ja -algataja Piia Porr põhjendab projekti vajalikkust tagasivaatega oma esimesse koolipäeva. „Uhke, rõõmus, põnev. Kui meil on killukegi võimalus seda päeva lastele rõõmsamaks teha, siis me seda teeme.“

Väikese lapse suur mure on läinud korda paljudele. Aastal 2013 on projekti suurtoetaja Olympic Casino, kes on annetanud raha 100 koolikoti ostmiseks ja varustusega täitmiseks. Koos Kooli lõputseremoonia ja pidulik koolikottide üleandmine toimub 18.augustil Tallinnas Viktoria Keskuses, kes on samuti projekti toetaja. Viktoria Keskuse tegevjuht Kert Kivistik põhjendab projektis osalemist sooviga panustada parematele tuleviku tegijatele. „Tuleviku võtit kannavad haritud noored, seega lisame ka meie väikese panuse, et elu Eestimaal võiks olla veelgi parem!“

Igaüks, kellele läheb korda soov, et väikesed lapsed saaksid alustada elu ühte olulisemat etappi hea stardiga hoolimata perekonna majanduslikest võimalustest, saavad anda oma panuse projekti õnnestumiseks. Avatud on annetustelefon 900 77 25, kuhu helistades annetate 5 eurot. Avatud on ka pangakonto, kuhu saab kanda tulumaksuvabalt enda valitud summa (SA JCI Estonia Heategevusfond, 221050565002, märksõnaga KOOL). Lisaks on võimalus on osta koolitarbeid ja annetada need projektile. See on praktiline ja mugav võimalus eelkõige ettevõtetele! Projekti annetuskastid sularaha annetusteks on väljas Knopka, Sportlandi, Järva Tarbijate Ühistu ja Juustukuningate kauplustes. Detailne ülevaade annetamisvõimalustest ja annetajatest on üleval kodulehel www.kooskooli.eu.
Ole Koos Kooli! tegemistega kursis ka Meie Facebooki lehe kaudu.

Lisainfo:
Piia Porr, projektijuht
E-post: kooskooli@jci.ee
GSM : 56 568950

No comments:

Post a Comment