Monday, October 29, 2012

JCI Euroopa Know-How Transfer üritus Brüsselis


Oktoobrikuu esimeses pooles leidis aset JCI Euroopa Know-How Transfer, mis on noorte aktiivsete kodanike - JCI liikmete ning Euroopa Parlamendi ja Euroopa Komisjoni liikmete vahetusprogramm.

Projekt võimaldab JCI liikmetel osaleda nende valitsuste otsustusprotsessis ning aitab kaasa valitsuse ja kodanikuühiskonna ühendamisele. Kõik projektis osalejad jagavad oma mõtteid kohalikest, rahvuslikest ning rahvusvahelistest probleemidest ja võimalikest lahendustest.

JCI liikmed saavad võimaluse tutvustada sotsiaalselt vastutustundlike noorte juhtide kohalikke omaalgatusi ühiskonna parandamiseks. Programmi raames toimuvad workshopid, networkingud, Euroopa Komisjoni külastus ning iga riigi JCI liikmed saavad võimaluse olla oma riigi Euroopa Parlamendi saadiku töövarjuks.

"Tegemist oli äärmiselt meeldejääva ja huvitava kogemusega. Meile tutvustati põhjalikult järgmise Euroopa Liidu eelarveperioodi prioriteetseid valdkondi ning nende rahastamist, saime rääkida projektidest, mida viivad läbi erinevad JCI kojad üle Euroopa ning arutada võimalusi koostöö tihendamiseks.
Lisaks oli mul võimalus olla Eestit esindava MEP-i Kristiina Ojulandi töövarjuks. Tänu kogemusele on selge ülevaade, millega MEP-id tegelevad ja kuidas on nende töökorraldus. Võin ütelda, et selle töö tegija peab olema tõsine fanaatik.
 Ja muidugi sain palju uusi tuttavaid ning sõpru üle Euroopa promosin COC Akadeemiat ning Balti Kevadkonvrentsi - viimast lubas külastada kandideeriv ja loodetavasti ka järgmine JCI President 2013 Chiara Milani."

Kristjan Täht
Eesti Ettevõtlike Noorte Koda

No comments:

Post a Comment