Wednesday, August 31, 2011

JCI Rapla öökino ja osalemine Filmitalgutel

Aasta alguses tehti Rapla kojale tore pakkumine hakata üle-Eestilise projekti Filmitalgud maakondlikuks koordinaatoriks. Miks just selline pakkumine JCI Raplale tehti, tuli sellest, et eelmisel aastal toimus koja korraldamisel heategevuslik kinoõhtu Öökino, mille tuluga toetati ühte Raplast pärit Tallinna Ülikooli Balti- ja Meedia kooli tudengit. Eelmise aasta öökino menukus andis palju positiivsust ja tahet sama projekti korraldada ka sellel aastal ning nii võeti vastu ka Filmitalgute koordineerimise pakkumine. Koja liikmete Pille Barnabas ja Kaili Kalamäe abiga ning Filmitalgute meeskonna koostööna toimusid aasta esimesel poolel kolm koolitust – stsenaariumi kirjutamine, näitleja/režii ning operaatori koolitus.

22.augustiks olid Filmitalgud jõudnud taas Raplasse. Seekord toimusid juba päris filmivõtted raudteel, kus filmiti üles peadpööritav stseen rongi kokkupõrkest. Filmitalgute võttepäeva lõpetas JCI Rapla öökino Tammemäe laululaval. Sellel aastal küll ilmataat vedas alt ja öökino möödus lausvihmas, aga sellest hoolimata jäi filmi lõpuni vaatama suur hulk inimesi. Öökino lõpetas imeline Arnika ilutulestik. Siinkohal täname ka Elioni ja Rapla valda toetuse eest ürituse korraldamisel.

Kuna sellel aastal oli öökino väga tihedalt seotud Filmitalgute projektiga, oli see kõigile tasuta, kuid inimestel oli võimalik pista toetuskasi oma panus, mille tulu suunatakse vähekindlustatud perede lastele. Öökino toetuskasti kogutud raha eest ostetakse ühele nelja-lapselisele perele kirjutuslaud, mida selle pere lapsed väga vajavad.

Kaili Kalamäe
JCI Rapla EVP 2011

No comments:

Post a Comment