Thursday, August 4, 2011

JCI Estonia suvepäevad 2011

JCI Estonia Suvepäevad 2011 leidsid aset Viljandimaal Holstre-Polli puhkekeskuses, haarates seekord kaasa kõiki uusi ja vanu JCI sõpru Vana-Kreeka olümpiale. Olümpial ootasid meid omal ajal tuntuks saanud jumalad ja jumalannad ning, nagu Kaupo Noormaa Facebook’is uisapäisa tähele pani, kõik karvajalad ja silesääred olid juba 15. juuli õhtul platsil. Peab tõdema, et suurem osa JCI-kaid pani Vana-Kreeka dresscode’i südamele ning siinkohal saadan oma palava tervituse ja sügava kummarduse JCI e-kojale, kes kõik nagu üks mees ilmusid kohale oma über-ägedates roosades toogades.

Ürituse avapaugu andsid särasilmne suvepäevade perenaine - JCI Viljandimaa jumalanna Elina Tirgo - ja ilusamatest ilusam JCI Estonia jumalanna Anneli Ohvril. Voolas vein, toodi ohvreid (punase veiniga kastetud Elina valge kleit :)), süüdati olümpiatuli (tervitame partnereid, kes meid ohtralt küünalde ja tõrvikutega varustasid, sest lõunas on ööd pimedad :)) ja kummardati jumalaid. Need samad jumalad saatsid meile kolmeks päevaks viis soosijat (Atlas, Ares, Nike, Haimon & Poseidon), kellest igaüks sai enda lipu alla uhke ja vapra võistkonna, et meil igav ei hakkaks. Järgnevatel päevadel sai enda võistkonna nimel mängida murumänge, harjutada vibulaskmist, ehitada triumfikaarikut, igasuguste ülesannete kallal higistada ja teha palju muud põnevat. Õigluse jumalanna (mis siis, et ta on pime) jälgis kõike mänge väga hoolikalt ja loorberitele jäi puhkama parim võistkond!

Kolme päeva mahtusid ära maitsvad söögid ja karastavad joogid, kuum saun ja jahe õlu, värsked soolakurgid ja kuivatatud kala, päike ja äike, vana hea syrtaki ja JCI presidentide poolt leiutatud sääsetõrjetants. Tants ja trall kestsid varaste hommikutundideni ja palavad jututeemad ei näinud lõppu. Mõni meist jõudis vahepeal päevitada, mõni käis oma õhumadratsiga marukülmas tiigis proovisõitu tegemas, mõni lasi ennast mudida klassikalisel massööril, mõni pani proovile oma paindlikkust Tai massaaži mattidel, mõni ööbis vaatetorni mastil, mõni näitas Prantsusmaalt Eestisse sattunud kojakaaslastele meie isamaa kaunist emakest loodust.

Lühireportaaži tõi Sinuni inimene, kelle jaoks tänavu suvepäevad olid esimesed. Vaatamata autori võrdlusmomendi puudumisele võib lugeja arvestada värske pilguga väljastpoolt ning uskuda sõnu, et suvepäevade perenaisel Elinal jätkus tähelepanu ja hoolivust kõikide uute ja vanade nägude jaoks, et igaüks sai tunda ennast teretulnuna Vana-Kreeka olümpial Mulgi kuues!

Ellen Eigi
JCI Tallinn liikmekandidaat

1 comment:

  1. Hea lugemine ja peegeldab meeldivalt seda väärt üritust!

    ReplyDelete