Friday, April 24, 2015

Go Koja strateegia- ja projektipäeva kokkuvõtteks


2014 aasta JCI Estonia Akadeemias osalenud kodalastel tekkis ühine arusaam, et koda vajab jätkusuutlikuse tagamiseks strateegilisemat juhtimist. Mõte leidis soosingut ja juba suurema tiimiga võtsime ette esimesed tegevused. Nii sündis strateegipäev, mis toimus 2 veebruaril ja mille jätkuks toimus 3 aprillil projektipäev Jumindal.

MIKS meile sellist toimimiskava vaja on?

 JCI peamine vastutus on tagada liikmete areng. Mida tõhusamalt seda teeme, seda suuremaid tegusid saavad liikmed teha nii JCI sees kui muidu aktiivsete ühiskonna liikmetena. Mida suuremaid tegusid nad teevad, seda suuremaid muutusi suudame ühiskonnas esile kutsuda. Ehk kõige olulisem on süstemaatiliselt edasi anda oskusi, teadmisi ja kujundada väärtusi.

Soovime tagada koja kestvuse ehk jätkusuutlikuse - et koda oleks võimeline kasvama ja ülesaama praegustest murekohtadest ning tagada süstemaatiline teadmiste edasi andmine. One-year-to-lead põhimõte võimaldab paljudel saada erinevaid kogemusi.  Vajame selle toetamiseks ka süsteemi, mis ei oleks nii inimestest sõltuv ja tagaks võrdsemad võimalused kõigile igas olukorras.

On oluline, et liikmetel oleks ühine arusaam, MIKS me koos käime ja KUIDAS me midagi teeme ning MIDA oma toimetamistega saavutada tahame. Selleks vajame hästi sõnastatud visiooni ja strateegiat.
Väärtuste ja visiooni väljapoole kommunikeerimine aitab ka teistel meiesarnastel Go koda enda jaoks leida. Nii võiks olla  lihtsam leida ka partnereid, kes tajuvad, et me teeme õiget asja ning kes sooviks ehk koda ja meie tegevusi toetada (mitte tähelepanu pärast vaid sellepärast, et nende arvates tegeleme millegi olulisega).

Soovime tagada sarnased võimalused kõigile kodalastele. Luua nn manualid erinevatele toimingutele, et kõigil oleks ühtne arusaam reeglitest ja toimingutest, mis erinevate protsesside ja tegevuste juurde kuuluvad. Reeglid aitavad muuseas tagada et ei oleks läbipõlemist ehk et keegi ei satuks positsioonile, milleks ta veel valmis ei ole. Meie koda kui organisatsioon peab tagama selle, et liikmed saaksid piisava ettevalmistuse enne uute rollide võtmist. Selle kõige juures on vast isegi kõige olulisem, et kodalane saaks juba enne tegutsema asumist selle teadmise, mida mingi positsiooni võtmine talle teadmiste ja kogemuste osas annab, kuid samas ka teadmise sellest, mida see roll inimeselt eeldab. Nii anname inimesele võimaluse siduda see teadmine oma elu teiste eesmärkidega ja teda pole vaja pealetükkivalt veenda üht või teist rolli võtma. On oluline erinevus, kas pakume ainult vastutust või ka konkreetseid oskusi.

Vaata ka videot, kus kodalane Margus Aiaots võtab kokku meie paljude mõtted, selgitab missiooni, visiooni ja strateegia olemusi ning selgitab lihtsalt miks me erinevaid tegevusi kojas üldse teeme: https://www.youtube.com/watch?v=_KiaSZlfApM

Autor: Henry Arnhold


No comments:

Post a Comment