Monday, June 10, 2013

Persoonilugu - Saage tuttavaks Supernaise Anuga :)


Kõigile, kes veel Anu ei tea ega tunne, siis Anu on meie igati tubli, aktiivne ning särasilmne Tallinna Koja president 2013. aastal :)
 
Kuna Koja liikmeskond uueneb ja vahetub pidevalt, siis küsisime Anult mõned küsimused õppimaks teda paremini tundma:
 
Mis põhjusel ja millal sattusid esimest korda kotta ning kuidas Sa end ise tutvustaksid?
Minu esimene kontakt JCIga oli aastal 2007, kui majandustudengina tegin MTÜ Õpilasest Ettevõtjaks meeskonnaga tuhandele noorele ettevõtluskonverentse Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Margus Maksimov ja Anneli Ohvril kutsusid meie viieliikmelise meeskonna kohtumisele. Tegime veidi koostööd ja järgmisena juba leidsin end Go Global Aasta Konverentsilt. Kui ÕE tegemistega lõpetasin, oli loogiline jätk liituda JCIga. Ehk siis ajalugu ulatub juba kuue aasta taha. Kuidas ma ise end tutvustaksin? Hmmm…. Avatud suhtleja, väike maailmaparandaja ja ehk veidi ka visionäär pigem kui detailide inimene. Aga kui vaja, siis pingutan ka detailidega.

Mida pead Sa ise oma kõige olulisemaks saavutuseks kojas?
BeWise projekti ellukutsumine ja jätkusuutlikkuse tagamine. Ka sellele projektile nime andmine.  Eelmisel aastal ballil, kui koda hääletas mu salaja parimaks liikmeks, pidin ka peaaegu nutma hakkama, aga liiga palju meiki oli selle jaoks  Ja saavutus peaks vist olema seotud eesmärkidega – ükski tiitel ei ole kunagi mu eesmärk kojas olnud, küll aga tunnustus annab kindlust, et tehtud on õigeid ja kodalase jaoks olulisi asju ning olen selle eest väga tänulik. Presidendi aastal tunnen kõige enam rõõmu, kui näen, et minu EVP aasta huvilised on saavutanud juba väga palju, mille ees ehk esialgu hirm oli või tunne, et ei saa hakkama. Hea on näha inimesi seesmiselt kasvamas ja kui suudame luua selleks parimad tingimused, siis rohkem ei oskagi tahta.

Milline on Sinu KÕIGE eredam mälestus JCI aegadest ning mis teeb selle mälestuse eriliseks?
Üritustest on meelde jäänud ennekõike 2008 Go Global, Stardipaugud (2010, 2011, 2012), 2011 KeKo  ja 2012 Presidendi Ball, kus sain kaela keti. Meelde on jäänud ja Tarragona EC Saksa pidu, kus tantsisime kogu öö palmide all, energia oli seal meeletu. Väga meeldis JCI Tallinna 24. Sünnipäevpidu, sest pea kogu koda oli kokku tulnud ning kümneid sõpru teistest kodadest. Väga suure au ja uhkustundega vaatasin neid inimesi..

Millised on Sinu ootused ja plaanid seoses käimasoleva Presidendiaastaga?
Tuleb tunnistada, et ootused on juba täitunud – projektimeeskonnad ja -juhid on iseseisvad, koda kasvab jõudsalt ja õhkkond on positiivne ning hästi teineteist toetav. Tulemas on veel Presidendiball, Ettevõtlusnädal ja Aasta Konverents, kus loodame jälle olla suurima delegatsiooniga väljas ning nautida JCI inimesi ja tegemisi.

Milline on Tallinna Koja visioon eelseisval aastal?
Sellele ei saa mina vastata – one year to lead.  Aga usun, et meie põhimõtted, ootused ja eesmärgid on meil EVP Margitiga sarnased ning koja kasv, suured võimalused ja toetav ning ambitsioonikas keskkond säilivad visioonis.

Millega tegeleb Anu igapäevaselt väljaspool Koda, millega sisustab vaba aega ning kuidas saab olla Kojakaaslastele kasulik?
Igapäevaselt juhin ühte tootmiskorraldusettevõtet. Tegelen messilahenduste ja ajutiste reklaamprojektide tootmisega ning oleme 80% eksportiv ettevõte. Toimetame hetkel Euroopa riikides, sügisel loodame neid piire veidi laiendada. Laulan EBSi Kammerkooris ja vahel eksin rulluisu- ja jooksurajale. Talvel ka basseini ujuma. Vaba aeg on vist see, kui tegeled asjadega, millega meeldib. Selles valguses on mul väga palju vaba aega :) Kuidas saan tööalaselt kasulik olla? Saan aidata eksportööridel välismessidel saavutada maksimaalseid müügi- ja kontakti tulemusi.

Oletame, et Sul on 30 sekundit, et idee JCIst maha müüa oma sõbrale. Kuidas see kõlaks?
Ma olen selle juba kõikidele oma sõpradele maha müünud, aga mitte sõnadega, vaid tegudega! ;)



No comments:

Post a Comment