Monday, June 10, 2013

Eestlased JCI Challeng’il!


Enne JCI Euroopa konverentsi  toimus 27-28. mailJCI Challenge, millest võttis osa 32 osalejat tervelt 4 kontinendilt. Eestlased näitasid taas kui kõvast puust me tehtud oleme. JCI Challenge-l osales tervelt 4 eestlast ning tubli 2. koha võttis tiim „Usually we win“ - Kaarel Talvoja/Kert Valbet.

Kaspar Loog oma hollandlannast tiimikaaslasega tõi etapi võidu olles parim orienteeruja üle 2 km kõrgusel Alpi mägedes.
Lisaks läbis ka kõik Challenge etapid Margit Alep Eesti/Saksa tiimis. Ivar Veskioja andis oma panuse korraldustiimis.

2 päva kenas looduses külas nimega Saint Martin-Vésuble oli täis väljakutset, positiivseid emotsioone ning taas uusi välismaiseid sõpru.
JCI Challegne eelprogramm algas juba 26. mail, kus üheskoos külastati Champ Soleil maheoliivide kasvatust ja veinitehast ning õhtul söödi koos õhtust Nizza rannas.
Järgmise päeva varahommikul võeti ette umbes 3 tunnine tee mägedesse Saint Martin-Vésuble külasse. 2 inimesega tiimid tegid omale särgid ning Challenge algas järsust mäest ülesse ronimisega. Nii mitmelegi tiimil tuli oma kaaslast lausa ülesse vedada, kuna just esimene katsumus oli üks raskemaid. Mäkke jõudes tuli võtta ette tee taas alla ja tiimi peale anti ka 1 jalgratas. Laskumisel oli võimalus nautida väga kauneid pilte mägikülale, mis jäi kilomeetreid allapoole. Ehk selletõttu mõnel tiimil kulus tee läbimiseks 5 korda rohkem aega, kui teistel.

Peale piknikut kauni kristallselge veega mägijõe kaldal tuli läbida mitmeid katseid platsil, nagu tiimitööna võimalikult kiirelt läbida ja laserpüssiga märki lastes, tandemrattaga vigursõitu tehes ning mitmel moel õigeid punte õiges järjekorras platsil leida. Need katsumused nõudsid lisaks kiirusele ka nutikust ja osavust ning loomulikult head tiimitööd.
Peale õhtusööki tuli leida hulganisti punkte kaunitel öistel külatänavatel, mis osutus  mõnele tiimile samuti tõsiseks katsumuseks, kuid enamus eestlasi läbis kõik punktid väga kiirelt ning lihtsalt.
Järgmisel hommikul võeti ette tee veelgi kõrgemale kaunisse loodusesse. 1,5 tunniga tuli läbida võimalikult palju punkte üle mäetipu. Eestlasena tundus esmapilgul punktid läheduses ja peaaegu kõik tiimid asusid läbima kõiki punkte. Järsk tõus kõrgele mäkke oli ka kõige karmimatele mehemürakatele tõsiseks katsumuseks. Õnneks kulges tee edasi allapoole ja sai näha jällegi hingematvalt kauneid vaateid kõrgelt mägedest läbides punkte kohtades, kuhu tavaliselt inimesed ei satu.
Peale pingutusi käidi vaatamas hundifarmi imekauni loodusega paigas kõrgel Alpi mäel, kus leidus veel lundki.
Lõputseremoonia toimus uhkes Saint Martini linnahoones ja oma kohalolekuga üllatas JCI maailma president Chiara Milani ja Nothing but the Nets projektijuht, kellele anti üle 1800 EUR suurune tsekk, mis tuli osalustasudest ning üle 300 EUR annetati osalejate poolt veel lisaks.

Vaatamata raskustele ja mitme osaleja vigastusele oldi peale katsumusi  ääretult õnnelikud ning väga rahul oma veedetud ajaga kohtades, kuhu niisama turistina ei satuks.
Taas veedetud meeleolukad hetked JCI’katega üle maailma :)

No comments:

Post a Comment