Monday, March 18, 2013

Ürituse järelkaja - Aasta algas traditsiooniliselt Stardipaugu ja suure peoga Raplas :)



Nooremad ja vanemad kaugemalt ja lähemalt kogunesid 2. veebruari keskhommikuks Rapla Kultuurikeskusesse, et taaskord osa saada üritusest, milleta paljude kohalviibinute sõnul polegi võimalik aastat korralikult käima saada ning mida JCIs tuntakse juba mõnda aega Stardipaugu koolituspäeva nime all.
 
Pika ja huvitava päeva avasõnad laususid tänavuse aasta presidendid Cätlin Ingverg (JCI Rapla) ning Kaspar Loog (JCI Estonia), kelle ühisel juhtimisel kõmatasid Stardipauguks vahuveinipudelite korgid. Vanade tuttavate jällenägemisrõõmu ning uute tutvuste elevuse pikendamiseks toimus ärikiirkohting, mis tekitas koolituspäevaks mõnusa enesetunde ja sumina. Seekordseks koolituse motoks oli valitud ajaloost ja kirjandusest tuntud mõte „Üks kõigi ja kõik ühe eest!“, mille võtsid osadeks ja panid uuesti kokku kolm väga toredat ja huvitavat koolitajat: psühholoog-koolitustreener Kristel Rannamees, coach-koolitaja Raimo Ülavere ning aja- ja projektijuhtimise koolitaja Kristjan Otsmann. Koolituspäeva kolm blokki – Mina ja Mina, Mina ja Meeskond ning Minu Meeskond ja Maailm – pakkusid piisavalt uusi teadmisi, praktilisi nippe ning aktiivset tegevust, nii et tukastamiseks polnud mahti kellelgi. Peale Stardipaugu koolituspäeva kokkuvõtteid oli kallitel külalistel võimalus veidi hinge tõmmata ning riided vahetada, sest juba mõne tunni pärast ootas ees pidulik galaõhtu Aasta Alguse Pidu.
 
Õhtuseks galaks oli kultuurikeskus saanud palju pidulikuma ja suursugusema ilme, saabuvaid külalisi tervitasid sõbralikud ja särasilmsed Rapla koja liikmed ning kõigi külalistega lõi klaase kokku koja tänavune president Cätlin. Õhus oli midagi seletamatut, mis lasi aimata, et õhtu toob mitmeid pidulikke, emotsionaalseid ning üllatavaid hetki. Galaõhtu avasid JCI Rapla 2012. aasta President Kaili Kalamäe ning JCI Estonia 2013. aasta President Kaspar Loog, mille järel said kõik külalised veidi keha kinnitada ning pikaks õhtuks energiat ammutada.
 
Kui kõik suupisted olid järeleproovitud, siis oli aeg õhtu esimeseks kõrghetkeks, mis oli üheaegselt kurb ja suursugune. Kätte oli jõudnud presidendiketi pidulik üleandmistseremoonia, mis sel korral oli erilisem kui kunagi varem. Aastaid JCI Rapla presidente ehtinud ametikett võis minna väljateenitud puhkusele ning tema ülesanded võttis üle värskelt valminud Raplamaa sümboleid ja hinge kandev presidendikett. Kõik külalised said olla tunnistajaks ka uuele Rapla koja traditsioonile – igale ametisolnud presidendile kingitakse värskest presidendiketist inspireeritud rinnanõel. Omanimelise märgi said Aasta Alguse Peol rinda kõik kohalviibinud Rapla koja presidendid.
 
Tantsurütme aitas galaõhtul seada Raplamaa ansambel „Moonshine“ ning silmailu pakkusid Miss Raplamaa 2013 kandidaadid, kelle hulgast valis publik välja oma lemmiku. Tiitel Miss JCI Rapla 2013 antakse üle lõppvõistlusel Miss Raplamaa 2013. Kellel nüüd huvi tekkis, milline neist kümnest kaunitarist selle tiitliga pärjatakse, on oodatud 13. aprillil Rapla Sadolini Spordihoonesse. Õhtu üllatusesinejaks oli segarahvatantsurühm Hopsani, kes oma lustlike ja hoogsate tantsude ning showga panid publiku naerust vappuma ja hoogsalt kaasa elama.
 
Õhtu teiseks tipphetkeks oli TOYP of Rapla 2013 väljakuulutamine. Tänavu pärjati selle tiitliga Raplast pärit tuntud lavastajat ja näitlejat Uku Uusbergi, kes küll kahjuks ise töö tõttu auhinda vastuvõtma tulla ei saanud, kuid kes sellegipoolest oli väga tänulik ja meelitatud sellise ootamatu tähelepanuavalduse eest.
 
Õhtu emotsionaalseimaks ja üllatuslikumaks hetkeks kujunes Rapla koja uue senaatori väljakuulutamine. Senaatoritiitlit kannab nüüdsest väärikalt Rapla koja aktiivne liige ning 2006. aasta president Pille Barnabas.
 
Galaõhtult ei puudunud ka traditsiooniline Rapla koja möödunud aasta parimate projektide ja silmapaistvamate liikmete autasustamine, loterii-allegrii ning muidugi palavalt armastatud öösupp. Peo afterparty võttis enda kanda Rapla ööklubi Madhouse, kus peolised said poppmuusika saatel jalga keerutada varaste hommikutundideni.
 
 
JCI Rapla :)

No comments:

Post a Comment