Monday, March 18, 2013

Üleskutse! - Aita noortel väärtustada oma tulevikku!

 
JCI haridusteemaliste projektide hulka kuulub teiste seas ka „Väärtusta Tulevikku“.
 
Väärtusta Tulevikku on projekt, mis on suunatud koolinoortele, peamiselt lõpetajatele, keda ootavad ees valikuid oma tulevaseks eluks. Selle eesmärk on suunata noori mõtlema süsteemselt, kasutama juba omandatut ning ka edaspidi omandatavat kasulikult oma tuleviku loomisel ning märgata erinevate võimaluste rohkust enda ümber. Seminare on korraldatud juba pea 2 aastat.
 
Teostuse poolest on tegemist umbes neljatunnise seminar-loenguga, mida viiakse läbi erinevates keskkoolides, gümnaasiumides ning ka kutsekoolides ja peamiseks koolitajaks on hetkel Maario Laas. Seminaride põhirõhk on aga õpilastel endil, kes teevad rühmatöid, arutelusid ning kokkuvõtteks ettekandeid saadud tulemustest.
 
Leiame, et oluline on aidata õpilastel leida vahendeid, julgust ja mõtteid, kuidas muuta maailm just selliseks, millises noored ise elada tahavad ning püstitada sealjuures nii isiklikke kui ka laiemaid eesmärke. Aitame õpilastesse anda sisendeid, kuidas kujundada oma sotsiaalset vastutustunnet ja julgustada kasutama ning arendama endas aktiivsust, loovust, algatus-, otsustus- ja vastutusvõimet.
 
Oma projektiga homsesse päeva vaadates, soovime teha rohkem koostööd noorsoo-organisatsioonidega, CV Keskusega ning õpetajatega jne. Nendest õnnestumistest teeme juttu aga mõnes järgmises uudiskirjas.
 
Siinkohal pöördume kõikide JCI-kate poole üleskutsega, et jõuda veelgi rohkem õigetesse kohtadesse oma seminaridega. Kui ka selles koolis, mille vilistlane oled Sina või kus õpib just nimelt Sinu laps või on kooliga niisama head suhted, võiks aset leida Väärtusta Tulevikku seminar, siis anna sellest meile teada. Ülevaade toimunud seminaridest on siin.
 
Soovi ja huvi korral võib ka ise kaasa tulla vabalt valitud Väärtusta Tulevikku seminarile, et näha oma silmaga, mis nad täpsemalt endast kujutavad ja osaleda muidugi enda kooli seminaril.
 
Meie tegemistega saab end kursis hoida ka Facebooki lehel: http://www.facebook.com/minutulevik ning ka kodulehel: http://tulevik.jci.ee/
 
Täpsemat infot ja omapoolseid mõtteid, ettepanekuid saab esitada: tulevikJCI@gmail.com
 
Katre Tiimla
Väärtusta Tulevikku projektijuhi assistent
MTÜ JCI Tallinn
Tel: +372 5565 1870


No comments:

Post a Comment