Friday, August 24, 2012

JCI Toomemäe president Kaidar Raudmets kutsub konverentsile

Kaidar Raudmets soovitab lisaks ekspordisuunal tegutsevatele ettevõtjatele konverentsil osalemist kindlasti ettevõtete spetsialistidele, kelle igapäevatöö on tootmise korraldamine ekspordiks, läbirääkimised välispartneritega, ekspordi turundus, maksetingimuste läbirääkimised välispartneritega ja muu selline. Ta usub, et konverentsilt saab vajalikku infot ja teadmist, mis aitavad igapäevatöös pidada tulemuslikumaid läbirääkimisi välispartneritega ja leida sobivamaid lahendusi ekspordi finantseerimiseks.

Kolm ettekannet, mida Kaidar kindlasti ise kuulama tahab minna, on John Longhursti ning Matti Hyyryneni oma. "Huviga ootan tunnustatud Londoni finantsanalüütiku John Longhurst ettekannet. Millega võita investori tähelepanu, kes peab otsustama, kas toetada Sinu ideed või mitte? Palju olulist on kõrva taha panna Johni elukogemusest seoses ettevõtetega nagu James Capel, UBS, Capital Group ja PIMCO."

Kindlasti tasub Raudmetsa arvates tähele panna Matti Hyyryneni ettekandest, kuidas Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD) toetab ettevõtjaid läbi laenumeetmete või osakute nii Eestis kui väljaspool Eestit. "Kuuleme sellest, kuidas EBRD julgustab ettevõtjaid pakkuma oma tooteid ja teenuseid EBRD finantseeritud projektides. Lisaks saame ülevaate, kuidas ja millistel tingimustel on Eesti ettevõtjatel võimalik kasutada EBRD finantsteenuseid ning kuidas toimub finantseerimismehhanism."

No comments:

Post a Comment