Monday, March 23, 2009

MILLIST KASU PAKUB EESTI KAUBANDUS-TÖÖSTUSKODA?



Eesti Kaubandus-Tööstuskoda on Eesti suurima vabatahtliku liikmeskonnaga mitteriiklik ettevõtjate esindusorganisatsioon, mille liikmeskonna moodustavad pea 3700 Eestis tegutsevat ettevõtet, millest 96% on väikese ja keskmise suurusega äriühingud. Lisaks ettevõtjate huvide esindamisele on Kaubandus-Tööstuskojal erinevaid teenuseid kontaktide, koolituste, reklaami ja muudes valdkondades. Järgnevalt teenustest täpsemalt.


Korraldame mitmesuguseid koolitusi ja seminare
, mille kohta leiate info ürituste kalendris Koja kodulehel www.koda.ee .

Korraldame sihtturuseminare, kus konkreetsest riigist pärit eksperdid tutvustavad oma riigi ettevõtluskeskkonda ja koostöövõimalusi ettevõtetega. Ka nende kohta leiate info jooksvalt meie ürituste kalendrist.

Aitame leida partnerite otsingul välisriikides (näiteks loetelu kohalikest ettevõtjatest, kes teid huvitavas valdkonnas tegutsevad). Meie liikmetel on võimalik saada informatsiooni üksteise kohta. Meid külastavad ärimeeste delegatsioonid erinevatest riikidest ja väga erinevatest valdkondadest (aastas ca 10 delegatsiooni peenmehaanikast kuni metalli- ja toiduainete tööstuseni. Korraldame neile kohtumised Eesti ettevõtjatega.

Välisriikide ettevõtjad pöörduvad meie poole, kui nad soovivad Eestist partnerit leida – kui olete meie liige, siis oskame Teid soovitada. 2008. aasta algusest pakub Kaubanduskoda erinevaid ettevõtluse toetusteenuseid varasema Euroinfo keskuse asemel uuenenud ja laienenud meeskonnaga Enterprise Europe Network nime all. Võrgustiku tunnuslause on Sinu ettevõtlustugi Euroopas ja see hõlmab üle Euroopa 600 erinevat ettevõtlust toetavat organisatsiooni 40 riigis.

Korraldame visiite välisturgudele ja erinevatele messidele. Visiidi ettevalmistamise käigus otsime välja ettevõtjad sihtriigis, kes on huvitatud Teie ettevõttega koostöö tegemisest ja visiidi käigus kohtute nende ettevõtjatega. Koda on Kölni ja Stockholmi messide ametlik esindaja Eestis.

Väliskaubandusteenused

- väljastame kauba n.n mitte-sooduspäritolu tõendavaid päritolusertifikaate. Nimetatud sertifikaadid esitatakse koos kaubaga importiva riigi tollile tollimaksusoodustuste saamiseks

- väljastame ATA märkmikke, mis on rahvusvaheline tollidokument, nn. kaubapass, mis lihtsustab kaupade liikumist (ajutist välja- ja sissevedu ning transiiti) selliste kaupade puhul nagu näituse eksponaadid, kaubanäidised ja professionaalsed töövahendid

Konsultatsioon

- meilt saab nõu väliskaubanduse ja tolliprotseduuride kohta

- meilt saab nõu Euroopa Liiduga seotud küsimustes (näiteks kui on tekkinud probleem mingi toote turustamisega EL-s)

- meilt saab juriidilist nõu ja abi

Hangete monitooring

Euroopa Liidus avaldatakse päevas ca 600 hankepakkumist. Meie kasutada on andmebaas, kus saame teha just Teie ettevõttele sobiva filtri ja edastada info Teid huvitavate hankepakkumiste kohta

Trükiste müük. Eesti Kaubandus-Tööstuskoda on Euroopa Ühenduste Ametlike Väljaannete Ameti (EUR-OP) ametlik müügiesindaja Eestis ning Baltimaades. Samuti esindame ICC trükiseid. ICC väljaanded käsitlevad väga erinevaid teemasid kattes nii pangandus-ja finantssektoriga kui ka rahvusvahelise arbitraaži, rahvusvahelise kaubanduse/õiguse jms seonduvaid küsimusi. Ettevõtjate hulgas on ICC trükised tuntud eelkõige heade käsiraamatutena.

Reklaam. Pakume liikmetele võimalust edendada oma ettevõtmisi ja leida uusi kliente teiste liikmete hulgast, avaldades reklaami või vahelehe Kaubanduskoja kaks korda kuus ilmuvas Teatajas (tiraaž ~5000) või informatsiooni E-Infolehes.

Vajadusel saab kasutada meie ruume. Meie esinduslikes ruumides saab läbi viia koosolekuid, esitlusi või seminare. Võimalik on valida nelja erineva suuruse ja funktsionaalsusega ruumi vahel: konverentsisaal (maksimum 50 kohta), nõukogu saal (18 kohta), suur keldrisaal (kuni 40 inimest), väike keldrisaal (15 kohta).


Täpsema info teenuste ja nende hindade kohta
leiate Koja interneti koduleheküljelt http://www.koda.ee/ rubriigi „Teenused“ alt.


No comments:

Post a Comment