Monday, March 23, 2009

KUIDAS MA OSALESIN JCI PRESENTERI JA TRAINERI KOOLITUSEL



20-22 Veebruaril toimusid Tallinnas JCI Presenteri ja Taineri koolitused.

Esialgselt plaanisin osaleda vaid reedesel Presenteril. Reede hommikul, klassis tööd tehes, tajusin väga head sünergiat ja mõtlesin, et patt oleks ennast karistada ja mitte võtta kõike mida pakutakse. Otsustasin reede ennelõunal, et võtan osa ka Trainerist. Minu ambitsioon ei olnud koolitajaks saada, aga nende päevade jooksul tekkis arusaamine, et ma olen suuteline ka koolitajana oma teadmisi-kogemusi jagama teistega. Koolitustel omandatud tehnikaid ja teadmisi saan kasuta mitte ainult koolitajana vaid ka lisaks väljaspool JCI'd.

Mulle on oluline, et sain koolitustelt esinemisega seoses enesekindlust, võtteid ja teadmisi, mida silmas pidada koolitusi ette valmistades ja läbi viies. Lisaks kindlasti ka uut mõtlemist teemal - ära karda publikut. Kes on sind juba kuulama tulnud, siis ta on heatahtlik ja tahab sinuga koostööd teha :-)

Läbivaks teemaks Traineril, oli kindlasti meeskonnatöö. Meie väike grupp koosnes väga erinevatest inimestest: Katrin (Go koda), Taavi ja Kristjan (Tallinn) ja Katrin (Toompea). See kuidas me omavahel 25-minutilise koolituse ajal kokku sobisime - oli väga muhe... Me kasvasime & arenesime koos :-) Esimesed tunnid vaidlesime eesmärgi paika saamise üle ja tekkis juba lootusetuse tunne, et kaua võib ... Kui eesmärk paika sai, siis oli kõik paigas :-)

Seda kogemust ei ole võimalik igal ühel igapäevaelus kogeda. Läbi selle kogemuse kasvad ise võibolla et kõige rohkem.

Koolituse veel üks nauditav teemasid oli, kuidas treenerid mind minu turvalisest tsoonist välja tõid. Alguses ma pelgasin seda ja olin pahur :-( Tagantjärele vaadates, olen treenerite tänulik.


Mulle meeldib olla kõrvaltvaataja, samas tean, et aegajalt peab olema AKTIIVNE ning tulema nn lavale, sest ainult nii saad oma ideed teistele paremini selgeks teha...

Mida lisaks 2.5 päeva jooksul nautisin?

Väga vahva oli jälgida kuidas Signe, Katrin ja Marju abitreeneritena koostööd tegid :-) Vahepeal jäingi ainult nende oskusi ja professionaalsust vaatlema ning unustasin enda sootuks.

Kokkuvõttes, on mul enda üle hea meel, et registreerusin koolitustele: rikastasin oma teadmisi ja vaateid ning sain "materjali" millega tööd teha ... ja tekkis mõte proovida kätt ka JCI koolitajana :-)


Minni Nool

JCI Toompea

No comments:

Post a Comment