Monday, March 23, 2009

TOYP TUNNUSTAB KA SEL AASTAL VÄLJAPAISTVAID NOORI!

Rohkem kui 25 aasta jooksul on JCI kogu maailmas tunnustanud sadu kuni 40-aastasi noori inimesi - isiksusi, kes on silma paistnud oma saavutustega kas ärilises, ühiskondlikus või isiklikus arengus. Märkimisväärsed, ühiskonnale kasulikud saavutused oma tegevusvaldkonnas ja innustav eeskuju kaasinimestele, on tingimused, millest lähtudes pärjatakse silmapaistvaid noori TOYP-tiitliga (The Outstanding Young Person).

Suusataja Kristina Šmigun, dirigent Anu Tali, mägironija Alar Sikk, poliitik Kristiina Ojuland, ärijuht Tarmo Noop, helilooja Helena Tulve, teadlane Priit Kogermann, Skype asutaja Ahti Heinla – need on vaid mõned näited tublidest tegijatest, keda oleme pidanud TOYP tiitli vääriliseks Eestis. Rahvusvahelise TOYP of the World ehk Maailma Silmapaistva Noore tunnustuse on pälvinud omal ajal riigimees Mart Laar ja hiljuti IT-guru Tarvi Martens. Kindlasti on nad kõik unikaalsed isiksused, kes on üles leidnud oma kutsumuse ehk selle, mida nad kogu südamest naudivad. Nad pühendavad aega ja energiat oma lemmikalale ja nad on edukad selles, mida nad teevad.

Peagi, juba aprillikuus on käes aeg kuulutada välja uute väärikate kandidaatide esitamine 2009.aastaks TOYP auhinnale Eestis – avaldusi ootame 15. juuniks. Kandidaate saab esitada kümnes kategoorias: äri, poliitika, akadeemilise tegevuse, kultuuri, eetika, meditsiini, teaduse-tehnika, sotsiaalse ja ühiskondliku tegevuse ning isikliku täiustumise valdkonnas.

Esinduslik hindamiskomisjon valib kandidaatidest välja 3 erakordsete saavutustega laureaati, keda septembris JCI Estonia Aastakonverentsil TOYP auhinnatseremoonial taas auhinnata parimateks silmapaistvateks noorteks.

Maailma suurim väärtus peitub eelkõige inimese isiksuses. Et maailm oleks veel parem koht, saame alustada just (p)arendamisest iseendas. Eduka soovimise guru Pierre Franckh on öelnud, et võid ükskõik mis päeval oma elu muuta, aga täna oleks sobiv päev.

Kairi Ütsmüts
JCI TOYP Direktor 2009

No comments:

Post a Comment