Tuesday, May 27, 2014

Toomemäe hoiab ennast ettevõtete tegemistega kursis.

JCI Toomemäel on olnud 2014. aasta esimesed 5 kuud väga tegusad. Lisaks iga-aastastele üritusele (Aasta alguse töötuba, Tervisepäev) oleme külas käinud mitmel huvitaval ettevõttel ning tutvunud nende tegemistega.

Veebruaris külastasime me teadusuuringutega tegelevad ettevõtet TBD Biodiscovery, mis keskendub peamiselt sünteetilisele keemiale ja toodab farmaatsia- ja keemiatööstuses ning põllumajanduskemikaalides kasutatavaid keemisisi ühendeid. Firma koostööpartnerid on üldiselt välismaised ettevõtted, kes turustavad ja kasutavad eestis välja töötatud tehnoloogiaid. Kohapeal näidati meile laborit ja räägiti, kuidas nende töö käib.

Märts tõi meile kaasa Tartu A. Le Coq'i  õlletehase külastuse. Käisime Õllemuuseumis, kus räägiti õllemeisterdamise ajaloost, kuid tutvustati ka tehase praegust tööd. Ringkäigu lõpus saime degusteerida erinevaid tootluses olevaid jooke.

Aprilli alguses oli meil väike teatriõhtu. Väikses Vanemuises etendati Rakvere Teatri külalisetendust „Hostell“, mille vaheajal saime piiluda ka lavataha ning juttu puhuda näitlejatega.
Äksil asuv Jääaja keskus sai meil samuti üle vaadatud. Saime hea ülevaate kuidas, miks ja millal jääaeg oli ja millal võiks uut oodata. Samuti räägiti jääaja siiani nähtavates tagajärgedest Eestis (nt Vooremaa). Sellel üritusel osales kokku 32 Toomemäelast. See oli üks suurimaid osalusprotsente meie ettevõtekülastuste ajaloos.

Aprilli lõpus saime projekti Prügi kotti raames taaskord kaasa aidata Tartu linna koristamisele. Oleme sellel üritusel osalenud aegade algusest peale, so juba 17 korda ja kaasa lõi 21 kodalast, kelle tublid töökäed likvideerisid ühe prügihunniku Tartu Hiinalinnas. Enne töö, pärast lõbu. Õhtul küpsetasime Emajõe ääres vorstikesi ning mängisime indiacat. Nädal varem sai seda huvitavat mängu harjutada ka LISA-klubi (Laisa Inimese Spordi- ja huviAbi) eestvedamisel Nõo rannahallis. Meile andis väärt
nõuandeid Andres Vaino, kes on kahel aastal olnud JCI Toomemäe Tiigrite rannavolle tiimis, kuid Indiaca's käis ta eelmisel suvel Maailmameistrivõistlustel, kus ta korjas medaleid nii mängija kui treenerina.
Seni kõige hilisem külastus oli meil Tartu Vanglasse, mis oli karastav kogemus näha kuidas käib igapäevane elu vanglamüüride taga.
Meie tulevaste ettevõttete külastustega saab hoida end kursis meie Facebooki lehel.

No comments:

Post a Comment