Tuesday, May 27, 2014

JCI Tallinn pidas 25.sünnipäeva

JCI Tallinn tähistas 17.mail oma 25. juubelisünnipäeva. Möödunud on veerandsaja jagu põnevaid, täis positiivseid muutusi, teguderohkeid ja meeldejäävaid aastaid, mille puhul tulid kokku koja asutamise juhtfiguurid, endised jJCI Tallinn tähistas 17.mail oma 25. juubelisünnipäeva.

Möödunud on veerandsaja jagu põnevaid, täis positiivseid muutusi, teguderohkeid ja meeldejäävaid aastaid, mille puhul tulid kokku koja asutamise juhtfiguurid, endised ja praegused liikmed, koja sõbrad nii siit kui ka sealt poolt piiri ning paljud teised.

Sünnipäevalisi rõõmustas päevane programm koos väliskülalistega vanalinnas läbi rahvatantsu töötoa, vanalinna tuuri ja ärilõuna koos Aivar Rauami, Erwin Wassenaari ja Ivar Veskiojaga. Sellele järgnes õhtune osa presidendi vastuvõtu ning suurejoonelise sünnipäevapeoga Trattoria Massimos. Sünnipäeval meenutasime rohkesti möödunut läbi ajaloolise näituse, ettekande, faktide, pildimaterjali, külaliste küsimuste-vastuste mänguga ning ajaloo esemete oksjoniga.

Oluline tähtpäev tõi kokku ligi sadakond inimest erinevatest JCI Tallinna perioodidest kui ka sõprade seast. Külalisi oli pea kõigist kohalikest Eesti kodadest, samuti Helsingist, Vihtist, Lätist, Peterburist ja Londonist. Oma kohalolekuga austasid JCI Tallinnat nii mõnedki eelmised koja presidendid, sh esimese aasta presidendid Andres Vinkel ja Toivo Aalja. Tallinna koja asutamise juures mängisid äärmiselt olulist rolli ka ajakirjanik Anneli Rõigas kui JCI Vihti senaator Heikki Korhonen, keda sai tervitada koja tähtsündmusel.

Kusjuures JCI liikumise Eestisse tulek sai alguse ühest juhuslikust kohtumisest Tallinnas ja sellest alanud sõprusest. Nimelt siis praegune Agence France Presse ajakirjanik Anneli Rõigas tutvus toonase TÜ ajakirjandustudengina Helsingi Tehnikaülikooli tudengi, tollal aktiivselt JCI liikumisega Soomes seotud olnud Jussi Tuovineniga. Peale mõningast JCI-ga seotud inimeste ja liikumise endaga lähemat tutvumist kirjutas Anneli Noorte Häälde koda tutvustava artikli, pärast mida saabus toimetusse Anneli jutule Tallinna linnavalitsuses töötanud noor jurist Andres Vinkel ja ütles, et tundis lugu lugedes suurt soovi kohe asja kallale asuda ja JCI liikumise sünnile Eestis hoog sisse anda. Andrese ümber kogunes õige pea mitmeid teisigi tublisid noori inimesi ja see sõpruskond panigi JCI liikumisele Eestis aluse.

25 aastat tagasi oli JCI esimene rahvusvaheline organisatsioon Nõukogude liidus, mille kaudu noored said kontakte välismaalt ja millede abil nii mõnigi uutmoodi äri muutusterohkel ajal Eestis käima löödi.

JCI Tallinnale teeb rõõmu, et kohale tuli nõnda palju uusi ning vanu kojasõpru, et heita pilk möödunusse ning vaadata veelgi positiivsemalt tuleviku suunas.

No comments:

Post a Comment