Monday, October 14, 2013

Peroonilugu: Saame tuttavaks Toomemäe koja presidendiga - Rainer Olgo!


Seekordses uudiskirjas saame teada, kes on see lõbus mehemürakas, keda meie teame peamiselt Toomemäe koja presidendina - Rainer Olgo! :)
 
Koja liikmeskond uueneb ja vahetub üsna tihti ning päris kõik veel kindlasti ei tea Sind. Mis põhjusel ja millal sattusid esimest korda kotta ning kuidas Sa end ise tutvustaksid?

Minu nimi on Rainer Olgo ja olen praegu veel JCI Toomemäe president. Mind kutsus kotta aga praegune Toomemäe toetajaliige Merle Vool (Kuhhi). Meid aga seob omavahel ühine tegvusvaldkond mis on kinnisvara. Koja liige olen 2008 - st aastast.

Milline on Sinu KÕIGE eredam mälestus JCI aegadest ning mis teeb selle mälestuse eriliseks?
Mälestusi eredaid on väga palju. Kõige elumuutvam kogemus minu jaoks aga oli 2012 aasta Euroopa Akadeemia - seal sai inimestevaheline koostöö minu jaoks uue tähenduse. Iga Eestis toimunud konverents on samuti ere olnud - viimane mälestus oli Tervisekonverents Haapsalus. Ja palju eredaid mälestusi on ka kõiksugu Toomemäe üritustest.
Kõik need mäelestused teevad eriliseks erilised inimesed - JCI-s on neid palju - väga palju.

Milline on Sinu silmis Toomemäe koja nägu ehk kuidas iseloomustaksid Toomemäe koja olemust?
Meil on palju erinevaid projekte ja me oleme väga töökad oma rõõmsameelsel viisil. Enamik projekte on heategevusprojektid nagu Rat Race, Palliralli, Tervisepäev, Jõulupuu. Meid iseloomustab eelkõige see, et meil on ainult head inimesed. Aga tegelikult on iga koda kojas olevate inimeste nägu.

Millega tegeleb Rainer igapäevaselt väljaspool Koda, millega sisustab vaba aega ning kuidas saab olla Kojakaaslastele kasulik?
Olen kinnisvarakonsultant ja juhatuse liige Estace kinnisvaras ja ise arvan, et väga heal tasemel konsultant lisaks saan aidata ka muudes kinnisvara puudutavates küsimustes nagu ehitus ja arendus.  Õpin ka Mainori kõrgkoolis ärijuhtimist. Lisaks veedan vaba aega oma Tütre Keitiga. Lisaks meeldib mulle korvpall, tervislikud eluviisid ja tantsimine.

Sinu presidendiaasta on peagi lõppemas, millised on viimase aasta käigus õpitud tarkuseterad, mida annaksid edasi järgmisele koja presidendile?
Tee enne koosolekut endale ajakava, usalda oma inimesi ja ära tee kõike ise ära vaid anna ka testele võimalus teha seda mis neile tegelikult meeldib. Leia endale korralik sekretär (Sellega peaks korras olema : ) )

Oletame, et Sul on 30 sekundit, et idee JCIst maha müüa oma sõbrale. Kuidas see kõlaks?
Sa sõber näed, et minust on saanud veel parem inimene? See on suuresti tänu JCI-le. Küsid, et miks? Sest niipalju häid ja toreidaid inimesi üheskoos ei saa lihtsalt teha muud kui positiivseid muutusi sealhulgas minus.
 
 
*Ning kui keegi soovib Rainerit veel lähemalt tundma õppida, võib edasi lugeda Jaan Lukase sulest valminud artiklit  Raineriga:
 
Jõgevalt võrsunud Rainer Olgo paneb Tartus "rotid " jooksma ja pallid ujuma
 
Tartu kesklinnas näeb aeg-ajalt ikka atraktiivseid vaatemänge. Nii on elevust tekitanud ka  Emajõel ujuvad pallid ning rotikostüümides ringi jooksvad inimesed. Kõik see rutiinses argimiljöös ebaharilikuna mõjuv saab teoks Pallirallil ja Rate  Racel (Roti Jooksul ).  Vaimukaid ja ühtlasi heategevuslike eesmärkidega sündmusi korraldab Eesti Ettevõtlike Noorte Koja JCI Toomamäe koda  mille president Rainer Olgo on sündinud ja kasvanud Jõgeval ja siit ka oma esimesed töökogemused saanud.
 
Rainer Olgo sõnul on Rate Race välisriikideski korraldav sündmus, kus ennekõike osalevad tubast ja arvuti ja kontoritagust tööd tegevad inimesed. "Neid kutsutakse ju "kontorirottideks", mistõttu  jooksul nimeks Roti Jooks.  Kostümeeritud jooksjad stardivad Raekoja Platsilt , kuhu ka finišeerutakse. Energiat lisab jooksuseltskonna endi lõbus meeleolu ja pealtvaatajate hoogne kaasa elamine, " rääkis Rainer, kes ka ise Roti Jooksus oma kiiruse ja osavuse proovile pannud. Kord kehastas ta lustakal spordivõistlusel näiteks elumaja meenutavat hoonet. Koos sõprade ja tuttavatega Eesti Ettevõtlike Noorte Koja Toomemäe Kojast ja Tartu Tamme Lions klubist korraldab Rainer Olgo ka Palli-Rallit.     "Idee sai alguse Ameerika Ühendriikides sealsete lions klubide eestvedamisel läbi viidavast Pardi-Rallist, kus märgistatud kummipardid vette vistakse ja vaadatakse kelle part kõige kaugemale ujub. Kuigi Emajõel on omajagu ehtsaid parte, on kummist lindude hankimisega raskusi.  Nii otsustasime hakata läbi viima Palli Rallit, kus laste pallimere pallid Kaarsillalt vette visatakse. Palli-Rallile on oma õla alla pannud mitmed organisatsioonid ja ettevõtted, näiteks "lõviklubi " Tartu Tamme, kust võrsunud ka Eesti lionspiirkonna praegune kuberner Andrus Kõre ning osaühing Vudila mängumaa Kaiaverest. . Arvestades viimast on osalejaid lõbustamas ka vutt vuta, " rääkis Rainer
"Nii Rate Race kui ka Palli- Ralli on heategevuslikud ettevõtmised, mille organiseerimisel kogume tulu nii andekatele kooliõpilastele kui ka Tartu  Kristlikule Noortekodule, " lisas ta. 
 
Esmatähtis on eneseharimine
Eesti Ettevõtlike Noorte Koda (JCI) , mille koda JCI Toomemäe Rainer Olgo presidendina juhib on ülemaailme kodanike ühendus, mis esindatud rohkem kui sajas riigis ning mõeldud kuni neljakümne aastastele aktiivsetele inimestele. "Ühenduses peetakse esmatähtsaks enesearendamise võimalusi juhtimise, sotsiaalse vastutuse, ettevõtlikuse ja rahvusvahelise koostöö alal, " ütles Olgo. "Meie tavade kohaselt olin ühe aasta "Toomemäe Koja " asepresident ja nüüd usaldati mulle presidendi amet.  Igal presidendil on küll soov ja võimalus uusi ideid pakkuda , samas peetakse klubis väga oluliseks ka traditsioone. Oma motoks oleme valinud "Tegijad teevad "
       
Töökasvatus algas kodust
Rainer Olgo on lõpetanud Jõgeva Ühisgümnaasiumi.  Kooliaastad olid toredad enamikust tolleagsetest kaaslastest on saanud tublid ja edukad ühiskonnaliikmed.
 
"Tööalase kasvatuse sain aga ennekõike kodust. Mitmed aastad lõin kaasa meie pere ühises ettevõtmises kurkide kasvatamises. Jõgeva MEK-st välja arenenud Jõgeva Ehituskaubanduses, kus kunagi töötas mu isa Aare , olin värvavalvuriks ja kui rammu juba juurde tuli ja tšemendikotte tõsta jõudsin siis trasporditööliseks, " rääkis Rainer , kes töötanud ka baarmeni-turvamehena, müüjana telefonipoes ja autokeemia müügiesindajana.  2005 asutas  sõber Algis Astmäe ettevõtte    777 Kinnisvara, mida sõber siis Raineri juhtima palus. Ettevõte oli üsna edukas ja sain ka näiteks Tartu linnalt aukirja tublimate ettevõtete hulka kuulumise eest. Kahjuks turuolud 2007 aasta lõpus muutusid ja otsustati kinnisvara alane tegevus lõpetada. Praegu on Olgo aga üheks eestvedajaks kinnisvaraettevõttele  Estace Kinnisvara, mis mõni aeg tagasi sai loodud koos sõber Tarmoga.
 
"Kinnisvaraettevõtluses pakub mul ennekõike huvi mitmekülgsus ja võimalus suhelda väga erinevate inimestega. Siin pole kahte ühesugust objekti või tehingut. , valdkond on tihedasti seotud psühhloogiaga," millesse mul samuti soov süüvida " rääkis Rainer , kes aastal 2009 pälvis ka Nädala Maakleri tiitli. 
 
Nädalavahetustel ja pühade ajal püüab Rainer võimalikult sageli koos oma tütre Keitiga sünnilinna Jõgevale sõita. "Jõgevale on viimasel ajal tekkinud juurde mitmeid vaatamisväärsusi . Minu kollektsionäärist ja ajaloohuvilisest sõber Sergei Jerjomin on edukalt käima lükanud muuseumi "Pommiauk "  Kui "õigeks" Tartu vaimuks on pakutud mitmeid kuulsaid ja kurikuulsaid mehi, siis Jõgeval on kindel "Hea Linna Vaim ", mis sai siia endale väärika koha tänu karismaatilisele linnapeale Ants Pajule, kelle kaasakiskuvat ja õpetlikku juttust minagi osa saanud olen.  Jõgeval on alati hea vestlelda muheda ja elutarga vanaisa Unoga. Isa Aarega on huvitav diskuteerida nii lokaalsemate kui ka globlaasemate teemade üle. Tihti jääme me erinevatele arvamustele, kuid mõnikord leiame ka ühise keele"
       
Püüab tervislikult toituda
Rainer Olgo märkis huumorimeelselt, et jälgib sedagi, et vanemate kodus liiga rammusat kõhukinnitust ei pakuta, sest ta suhtub tõsiselt tervislikku toitumisse ja peab veebikeskkonnas koos nõustajatega avalikku toidublogi Parema Elu koolituste lehel. "Oma toitumisviise muutma ajendas mind eelkõige soov tervisehäireid õigeaegselt ennetada.  Mingist toidust täielikult loobunud ma pole, söön mitmekülgselt , kuid mõõdukalt, " ütles 33-aastane ettevõtja ja agar kaasalõõja Eesti Ettevõtlike Noorte koja tegevuses. 

autor: Jaan Lukas    

No comments:

Post a Comment