Monday, June 10, 2013

JCI Haapsalu käis õunapuud istutamas :)

 
JCI Haapsalu käis 24. mail Taebla vallas A. Laikmaa pargis kuulsa kunstniku mälestuseks õunapuud istutamas.
Tolleaja olukord oli Eestis üpris keeruline ja enamus Peterburgis lõpetanud kunstnikud jäid sinna elama ja töötama, sest sealsed tingimused olid karjääri tegemiseks soodsamad. Laikmaa oli esimesi eesti kunstnikke, kes peale õpinguid söandas kodumaal tegutsema asuda.
Laikmaa ei leppinud väljakujunenud olukorraga ning asus julgelt eesti rahvuslikule kunstile eesõigust kätte võitlema. Laikmaa ateljeekooli näol oli tegemist esimese Eesti kunstiõppeasutusega. Seega kunstnik mitte üksnes ei loonud kunsti, vaid hoolitses ka eesti kunsti järelkasvu eest. Ta ise olla öelnud: "Mina olen üksik kartul, aga minust peab saama pesa, minu õpilaste kaudu."
See iseloomustab ka omamoodi meie noortekoja inimeste tegemisi -  me püüame oma mõtteid ja väärtusi levitada ja üha enamate inimesteni viia, et head mõtted ja teod leviksid ja rikastaksid üha enamaid inimesi.
See Suislepa sorti õunapuu sealses pargis jääb tähistama meie püüdlusi olla üha enam eeskujuks paljudele teistele eestlastele oma eesmärkide poole püüdlemisel. Me istutasime puu, mis hakkab kandma vilju, mida on kõik JCI liikmed, kes tulevikus leiavad aega sealt pargist läbi astuda, oodatud korjama.

JCI Haapsalu

No comments:

Post a Comment