Monday, June 10, 2013

JCI Estonia president Kaspari kokkuvõtte Monacos toimunud Euroopa Konverentsist!


Konverentsist üldiselt
Eestlasi oli Monacos kohal 32 ja mulle paistis, et kõik nautisid! Konverentsikorralduses oli üsna olulisi apse, mida mõningal määral kompenseeris väga vahva toimumiskoht.
Presidendina oli mul ka unikaalne võimalus kohtuda prints Albertiga. Ta kiitis meie väikest riiki ja presidenti (president Ilvest siis :) ) ning palus edastada tervitused kogu Eesti kojale!
 
Auhinnauputus
Ilmselt olete juba kuulnud auhinnasajust, mis Monaco eurokonverentsil meile osaks sai. Tänan kõiki, kes albumeid kirjutasid. Eesti, Türgi ja Soome võtsid igaüks 4 auhinda. Ja meie auhinnad tulid eranditult projektide eest - Eestis on kojal kõva sisu! RatRace, Naksitrallid ja Prügihunt-Superjänes tegid puhta töö. Tundub, et pehmed ja karvased võtavad hästi auhindu!
Mille üle eriti hea meel - meil on pingi peal veel projekte, mis kindlasti tulevikus auhinnakappi lisa toovad. BeWise, Koos Kooli ja Palliralli on ka maailmatasemel projektid - seal on vaja lihtsalt heas inglise keeles tulemused välja tuua. Õnnitlus ka Piia Porr-ile, kes oli kenasti auhinnatseremoonial välja toodud. Ükskord võidame me niikuinii!
 
 
 
Trade Show
Konverentsi kõige populaarsem koht oli loomulikult Eesti poolt eest veetud Trade Show boks. A Le Coq degusteerimine - ojadena voolas Vana Tallinn. Teised Nordic riigid tulid ka appi ja pakkusid oma toodangut (šokolaad ja läti sprotid :) ). Rahvast käis kõvasti ja kõik kiitsid boksi! Tänud siinkohal Martin Rauale, Andres Paasile, Kaspar Ilvesele ja Monika Olevile, kes aitasid boksi üles seada. Suur kummardus kõigile, kes boksis rahvast lõbustasid ja meie riiki kõige paremast küljest näitasid! Preemiaks usun, et saite palju-palju uusi sõpru.
Trade Show andis ka tulemusi. 5 inimest on juba COC-sse regatud ning ligi 20 inimest on juba COC Academy'sse tulemas. Loomulikult meie partnerid - A Le Coq, Click and Grow, Grillcube said ka tagasisidet ja promo.
 
Public Speaking ja Debating
Julge hundi rind on seekord haavleid täis. Suur kummardus Siimule, kes Public Speaking võistlusele välja läks. Seekord finaali ei jõudnud, kuid harjutamine teeb meistriks! Rääkisin võitjaga Taanist ja ta ütles, et oli viimase kahe nädala jooksul 50 tundi oma kõnet harjutanud, linti võtnud ja treenerilt tagasisidet korjanud.
Debatingul jäi meie tubli tiim Kaspari, Siimu ja Ivari esituses kohe avaringis alla Katalooniale. Põhjus on ausalt öeldes segane, sest ka katalaanid ei saanud aru, miks nende meeskond edasi pääses. Õppetund järgmiseks konverentsiks - saal eestlasi täis, sest siis on argumendid mõjusamad!
Kogu tiim võttis asja professionaalselt ja valmistus pühendunult samal ajal, kui teised restoranis veini limpsisid. Usun, et järgmine kord on rohkem õnne!
 
 
Üldkogu
Kui konverentsikülastajad said Monacot nautida, siis meie Kristjaniga pidime igal hommikul minema "koopasse" üldkogule Eesti asja ajama. Sealt ka uudiseid.
Maailmakoda teeb samuti oma strateegiat ja suhteliselt lõplikku vahetulemust tutvustati ka meile. Üldiselt ei ole Euroopa seltskond sellega väga rahul, kuna tegu on üsna üldise jutuga. Me oleme Eestis oma asjadega päris kindlasti maailmaprotsessidest ees ja juba teeme neid asju, mida maailmas tulevikus oodatakse. Vaadake ka lisatud faili. Tegu on veel mustandiga ja tööd on palju teha.
Järgmine maailmapresident tuleb Indiast - mees nimega Shine Bhaskaran.
Järgmine Euroopa EVP tuleb ilmselt Türgist - Izmail Haznedar.
Euroopa asepresidentide kandidaate on seekord rohkem: esindatud on Läti, Norra, Belgia, Šotimaa, Türgi, Rumeenia.

Järgmised Eurokonverentsid: 2014 Malta, 2015 Izmir/Kusadasi, 2016 Tampere (kandidaat), 2017 Bern (kandidaat), 2018 Riga (kandidaat).
Järgmised Maailmakongressid: 2014 Leipzig, 2015 Kanazawa (Jaapan).

Mul on au olla nii tegusa koja liige! Palju õnne meile kõigile!

Kaspar Loog
Eesti Ettevõtlike Noorte Koda - JCI Estonia
President 2013
kasparloog@gmail.com
Mobile: +372 51 38 492
Skype: kasparloog

No comments:

Post a Comment