Friday, March 8, 2013

Viljandi Arenguseminar sisendab ettevõtluspisikut ja arendab kontakte


16. märtsil toimub Grand Hotell Viljandis Ettevõtlikke Noorte Koja JCI Viljandimaa eestvedamisel Viljandi Arenguseminar, kuhu on oodatud kõik ettevõtlusega tegelevad ja sellest huvitatud inimesed. Seminari eesmärgiks on arendada kohalike alustavate ja kõrge kasvupotentsiaaliga ettevõtjate kontaktivõrgustikke ning julgustada neid ettevõtlusega tegelema ka väiksemates linnades. Esimene arenguseminar toimus Raplas ja järgmised sarnased üritused toimuvad sel aastal veel Haapsalus ja Rakveres.
 
Globaalne tendents näitab, et üha enam noori inimesi ja ettevõtlust kolib suurtesse tõmbekeskustesse, nii ka Eestis, kus enamik suurettevõtteid asub Tallinna või Tartu lähistel. Regionaalse arengu seisukohalt on oluline, et ettevõtluskeskkond ja noored ei kaoks väikelinnadest. Ettevõtlike Noorte Koda soovib piirkondlike seminaridega toetada ettevõtete ja noorte tegevust väiksemates Eesti linnades ning kaasa aidata kohaliku ettevõtluskeskkonna parendamisele.
 
Viljandi Arenguseminari avab Viljandi linnapea Loit Kivistik ning tee ettevõtlusesse juhatab sisse JCI Estonia President ja start-up ettevõtte Browserbite asutaja Kaspar Loog. Ettevõtja ja õppejõud Ivo Karilaid räägib seminaril loomemajanduse mõistmise olulisusest ja ühtlasi toob välja ka selle sisu ja vormi vastuolud ning ettepanekud Viljandile. Inspireerivat ettekannet on kindlasti oodata hiljuti Viljandi aasta ettevõtluse edendaja tiitliga pärjatud ettevõtjalt Arno Kütilt. Väikeettevõtja võlud ja valud toob välja Asu Timer OÜ asutaja Janek Kaup ja seminari modereerib Deveton Mobile partner Rode Luhaäär.
 
Seminari raames toimub ka ärikiirkohting, mis pakub kiiret tutvumist ja kontaktide vahetamise võimalust. Lisaks räägitakse erinevatest toetusvõimalustest, toimub ajurünnak ja diskussioonpaneel teemal „Viljandi ettevõtluskeskonna parendamine“.
 
Seminarile on oodatud kõrge kasvupotentsiaaliga alustavad idufirmad, kohalikud ettevõtjad ja firmade esindajad. Lisaks on seminarile teretulnud ka ettevõtlusest huvitatud õpilased, üliõpilased ja kõik teised kohaliku ettevõtluskeskkonna parendamisest huvitatud inimesed. Väikelinnade arenguseminaride projekti rahastatakse põhiliselt läbi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahendite.
 
 Lisainfo ja registeerimine: http://www.jci.ee/arenguseminar/
 
 Martin Raud
 MTÜ JCI Viljandimaa President 2013
 E-mail: raudma@gmail.com

 

No comments:

Post a Comment