Thursday, November 8, 2012

"Ettevõtlikud Noored soovivad luua postiivset muutust ühiskonnas"


3-4. novembril toimus Viljandis Grand Hotellis Eesti Ettevõtlike Noorte Koja ehk JCI koolitusüritus JCI Fresh-up. Üritusel osales 75 noort ja aktiivset ettevõtjat, juhti ja spetsialisti üle eesti. Koolituse põhiteemaks oli "Sina, mina, meie" – koostöös peitub sünergia. Warren Buffet on öelnud: "Kui soovid minna kiiresti, mine üksi. Kui soovid minna kaugele, mine koos".

Üritus algas ärikiirkohtinguga, mille raames oli 75 osalejal võimalik tutvuda hulga inimestega väga lühikese aja jooksul. Igale paarile oli ette nähtud 3 minutit teineteisega tutvumiseks. "Reeglina selgub juba paariminutilise vestluse järel, kas kahel inimesel on ärilisi kokkupuutepunkte. Selle formaadi kõige suurem võlu peitubki eripäras, et aega ei raisata ja kiirelt on võimalik saavutada suur hulk perspektiivikaid uusi kontakte" selgitas ürituse moderaator ja Ärikiirkohtingu korraldaja, Eesti Ettevõtlike Noorte Koja liige Rode Luhaäär formaadi reegleid.

Päeva jooksul toimus erinevaid koolitusi, mis tipnes ajalehtedest maja püsititamisega. Maja püstitati erinevate meeskondade koostöös, kuid seda raskendas asjaolu, et üksteisega ega meeskonnaga rääkida ei olnud lubatud.

Pühapäeval oli osalejatel võimalik külastada Baltimaade suurima küünlatootja Hansa Candle tootmistsehhi ja avastada trükitööstuse tagamaid ühes Eesti juhtivamas raamatutrükikojas Print Best.

Viljandis oli kohal ka Eesti Ettevõtlike Noorte Koja juhatus, kes valmistas ette 2013 aasta tegevuskava ja kalenderplaani. Ühiselt otsustati, et JCI suunab tuleval aastal oma fookuse ettevõtlikkuse, hariduse, keskkonna ja heategevuse suunal. „Need on meie jaoks kõige olulisemad valdkonnad, mille parendamisse soovime järjepidevalt panustada ja erinevaid projekte suunata" täpsustas Eesti Ettevõtlike Noorte Koja tulevane president Kaspar Loog.

Ettevõtlike Noorte Koda ehk JCI on rahvusvaheline võrgustik kuni 40-aastastele aktiivsetele inimestele. JCI pakub oma liikmetele arengukeskkonda juhtimisoskuste, sotsiaalse vastutustunde, ettevõtlikkuse ja rahvusvahelise koostöö arendamiseks, et innustada noori inimesi looma positiivset muutust ühiskonda. JCI tegutseb täna rohkem kui 100 maailma riigis.

JCI eesmärk on anda oma liikmetele võimalus saada minimaalsete kulutustega maksimaalselt värskeid teadmisi, seda eelkõige koolituse abil ja seejärel ka võimalus proovida nende teadmiste aktiivset rakendamist. Rakendamise parim võimalus on proovida teadmisi reaalses elus ja JCI pakub selleks oma liikmetele projekte, mida läbi viiakse. Peale kogemuste saamise võimaluse on projektid ka väljund kodalaste eneseteostusele ja ühiskonna paremaks muutmisele.

Suurimateks ja tuntumateks JCI poolt läbiviidavateks projektideks on heategevuslik kontorirottide jooks RatRace, lasterikaste perede koolilastele suunatud heategevusprojekt Koos Kooli, hariduseteemalised projektid BeWise ja väärtusta tulevikku ning lastele ja keskonnale suunatud suvetuur Naksitrallide Metsakool, nukutelelavastus Prügihunt ja Superjänes ning paljud teised.

MTÜ JCI Viljandimaa on asutatud 1989 aastal ning koondab endas aktiivseid noori, kel soov ennast arendada ja luua positiivseid muutusi kogukonnas. JCI Viljandimaa ootab ka kõiki ettevõtlikke noori inimesi organisatsiooniga liituma. Rohkem infot www.jci.ee.

Lisainfo:
Martin Raud
JCI Fresh-up peakorraldaja
MTÜ JCI Viljandimaa
Tel: 55638495
E-post: raudma@gmail.com

No comments:

Post a Comment