Sunday, November 25, 2012

Elluviimiskoolitus “Võta ette” kutsub oma ideid teostama!


Teist aastat järjest alustas JCI Toomemäe Ettevõtlike Noorte Koda Tartus koolitusprogrammiga “Võta Ette”, mille käigus on osalejatel võimalik leida uusi kontakte ja võimalusi oma ideede elluviimiseks. Projekti sissejuhatav osa leidis aset juba 23. oktoobril.

“Võtte ette” eesmärgiks on ärgitada osalejaid oma häid ideid tutvustama ning ellu viima, tuues sellega kasu nii endale kui tervele ühiskonnale. Programm koosneb neljast koolitusest, ühe kuu kestvast praktikast ja jätkusessioonist.

Programmi käigus nõustavad ning juhivad osalejaid professionaalsed koolitajaid Kaire Valge (www.kaire.ee) ja Harald Lepisk (www.inspiratsioon.ee ). Haraldi sõnul ümbritsevad projektis osalejad end teiste tegusate inimestega ning saavad innustust, et ise mõnd projekti algatada või kellelegi teisele hea asja nimel appi minna. Koolitused toimuvad töötoa vormis, kus saab enda idee elluviimisküpseks läbi mõelda ning tegude kallale asuda. Lisaks on kogu projekti elluviimisel meeskondadele abiks mentorid.

Seekordses koolitussarjas on käima lükatud mitmeid põnevaid projekte.
Ettevõtlike Noorte Kojaga seotud heategevuslikest projektidest olid esindatud Emajõe Festivali raames toimuv Palliralli ning detsembris toimuv Jõulupuu projekt, mille abil tehakse jõulukingitused Tartu linna ja valla vähekindlustatud lastele.
Rohkelt ideid on kogunuenud seoses Tartu linna ja selle ümbruse mitmekesisemaks muutmisega. Puudust tunti sellistest rajatistest nagu välironimissein, jalgratta- ja rulluisupark ja ajalooliste mõõgavõitluste jaoks loodud treeningsaal. Käima on lükatud ka lastega seotud ideid nagu näiteks ilmastikukindlate lasteriiete e-pood ja  eesti ja vene laste keelekümbluse ja integratsiooni eesmärgiga seikluskasvatuslike laagrite korraldamine.


“Võta Ette" koolitusõhtutel on seni juba jõutud projektide tegevuskava koostamiseni ning esimesed tegevusedki on ära tehtud. Edasi tegeleb iga töörühm juba iseseisvalt ning neile on abiks mentorid, kellelt saab igal ajal nõu küsida.

“Võta ette” programmi korraldab JCI Toomemäe Ettevõtlike Noorte Koda ning toetab Tartu Linnavalitsus ja Tartu Loomemajanduskeskus. Koolitus on osalejatele tasuta.

“Võta Ette” koduleht: http://www.jci.ee/votaette/
Facebook: www.facebook.com/votaette

No comments:

Post a Comment