Monday, December 26, 2011

JCI Tallinn 2011 aasta parim projekt BeWise kinnitab ühiskonnas kanda.

BeWise projekt kasvas välja 2009 aastal toimunud JCI Tallinn Sahtlist Välja! konkursist eesmärgiga rikastada akadeemilist ülikooliharidust praktiliste teadmistega. Projektiga alustati 2010 alguses ja tänaseks teeb BeWise koostööd juba 6 ülikooliga. BeWise eesmärk on pakkuda tudengitele väärtuslikke praktilisi teadmisi ettevõtluse vallas ning vähendada seeläbi ettevõtlusega alustamise hirme.

Lõppev aasta oli BeWise projektile väga edukas. 2011 aasta kevadel saavutas projekt Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ettevõtlikkuse arendamise ja ettevõtlikkus-teadlikkuse tõstmise projektikonkursil 114 projekti seas kõrge 3. koha. Saadud EASi toetuse eesmärk oli viia Tallinnas alguse saanud Bewise projekt üle-Eestiliseks kõrgharidusele lisaväärtust pakkuvaks projektiks! Ühtlasi võttis BeWise tiim sellega kohustuse alates sügisest korraldada eri koolides kokku kümmekond loengut kuus, millega ka aasta lõpus edukalt toime tuldi. Pooleteise aasta jooksul on kokku toimunud üle 60 erineva loengu, millest on osa võtnud ligikaudu 1800 inimest.

Lisaks iganädalastele longutele Tallinnas, on projekt on ilusti käima läinud ka Tartus, kus paljudes loengutes on osalenud üle 50 kuulaja. Samuti teeb BeWise lektorite ja loengute osas koostööd mitmete erinevate projektidega nagu Start Smart, Project Kick-Off, Logistikaseminar.

Koostöös TTÜ Ettevõtluskeskusega aitasid BeWise lektorid läbi viia praktikumide sarja, mille tulemusena peaksid sündima mitmed uued üliõpilasfirmad. TTÜ majandusteaduskonna ettevõtlusspetsialist Taavi Türner ütles kokkuvõtvalt, et talle väga meeldisid BeWise esinejad, kuna tegemist oli noorte ja edukate ettevõtjatega, kelle lood noori inspireerisid ja kellelt ei olnud õpilasfirma praktikumidel osalenutel suurt aukartust ka asjakohaseid küsimusi esitada.

Oktoobrikuus korraldati EBS-is edukalt ka JCI Tallinn BeWise ja SEIKO üliõpilaste lõputööde konkursi lõppvoor ning parima lõputöö valimine! Üliõpilaste lõputööde konkurss on loodud selleks, et innustada üliõpilasi kirjutama lõputöid ühiskondlikult aktuaalsetel teemadel ning otsima uusi innovatiivseid lahendusi. Auhind omistatakse bakalaureuse- või magistriõppe lõputööle, mis on konkursi zürii arvates kõige ambitsioonikam ja julgem, milles kätkeb oluline uus teadmine ühiskonnale, sotsiaalne vastutus ja rahvusvahelisus. 2011 aastal võitis TTÜ esindaja Merlis Pahtma, kasvajaga seotud teadusliku tööga. Rohkem infot: http://www.jci.ee/estonia/10412?id=13837

BeWise projekti tunnustati ka sel aastal oluliste auhindadega. Septembrikuus, JCI Estonia Aastakonverentsil valiti BeWise parimaks parimaks kodade vahelise koostööprojektiks. Detsembri alguses JCI Estonia Presidendiballil BeWise projekt JCI Tallinn 2011 parimaks projektiks! Lisaks otsustas JCI Estonia juhatus eraldada täiendava toetuse projektiga jätkamiseks.

Pisut uuemal kujul on ka koduleht: http://bewise.jcitallinn.ee/ kuhu uuest aastast peaks hakkama ilmuma ka loengute kalender ja järjest kasvab fännide arv ka Facebookis http://www.facebook.com/jci.bewise

Täname ilusa aasta eest JCI-d, kõiki BeWise kõrgkoole, partnereid, loengutes osalejaid ja loomulikult ülitublit projektimeeskonda! Kindlasti soovime sama edukalt jätkata ka 2012 aastal!

Martin Raud
JCI BeWise
55 638 495

No comments:

Post a Comment