Monday, December 26, 2011

JCI Haapsalu korraldas sellel aastal heategevusliku perepäeva „Rõõmsad Jõulud Kõigile!“

Haapsalu Linnavalitsusega on otsustanud perepäevast luua linna igaaastane jõuluüritus. Perepäeva primaarseks sihtgrupiks on Haapsalu ja selle lähiümbruse (valdade nn Ridala, Taebla jne) lapsed ja perekonnad, kes vajavad sotsiaalset tuge.

Selliseid peresid tuli perepäevale kokku 60. Mõned suuremad, mõned väiksemad leibkonnad. Kokku umbes 200 inimest. Lisaks kutsutud külalistele oli üritus mõeldud ka linnarahvale, kes soovisid jõulukontserdist osa saada. Nendele oli üritus sümboolse tasu eest. Haapsalu Sanatoorsest koolist oli saabujaid kutsetega ca 50, külaliste arv kokku oli ca 400 inimest.

Projekti eesmärk oli pakkuda positiivset väljundit inimestele, kes seda mingil põhjusel ise kätte ei saa. Pered, kes on kokku puutunud selliste probleemidega nagu töötus, alkoholiprobleemid, suured pered ja nende väikesed sissetulekud, õpiraskused, koolikiusamine, vägivald, puuetega inimesed.

Lõppeva, 2011. aasta 18. detsembril toimunud perepäeva kavva kuulusid Haapsalu Kultuurikeskuses toimunud A.Kivirähki menulavastus “Meri ja Orav” näitlejate Andrus Vaariku ja Egon Nuteriga ning kontsert. Kontserdil esinesid Haapsalu Kammerkoor, Wiedemanni gümnaasiumi õpilased ning perepäeva kontsertosa lõpetas peaesineja ansambel Terminaator.

Kontserdi vahepaladena loositi välja kõigi perepäeva külastajate vahel perekruiis Rootsi, päevakruiis Soome perele ja SPA külastus perele. Kaitseliidu ja Naiskodukaitsjate abiga pakuti kõigile sooja jõulusuppi ja teed. Etenduse ja kontserdi ajal oli võimalik väikestel lastel teha endale meelepäraseid tegevusi. Avatud oli laste mängunurk.

Peale ametlikku kontsertosa saabus jõuluvana, kes jagas kingitusi kutsetega saabunud lastele ja peredele. Lisaks toimetati 60 vähekindlustatud perele jõululaupäevaks toidupakett, mis sisaldas erinevaid jõulusööke ja maiustusi.

Heategevusprojekti raames aitasid jõule rõõmsamaks muuta partnerid: AS Kalev, AS Swedbank, Haapsalu Tarbijate Ühistu, AS Tallink, Eesti Kaitseliidu Haapsalu Malevkond ja Naiskodukaitsjad, Haapsalu Linnavalitsus, AS Actual Print, AS Wienerberger , Uuemõisa Autokeskus.

Suured tänud E-kojale, Go-kojale ja Tallinna kojale, kes toetasid antud ettevõtmist piparkookidega (lastele antud jõulupakkides olid Kalevi kommid ning meie endi ja kodade poolt küpsetatud piparkoogid).

Sündmus märgita ka ära erinevates meediakanalites (intervjuu KUKU raadis, Postimees, ERR, Lääne Elu jne)

Perepäeva lühiülevaate videoformaadis leiate järgnevalt lingilt:
http://www.laanlane.ee/video/video-meeleolukal-perep%C3%A4eval-k%C3%A4-mitusada-inimest


Lugupidamisega,

Rymas Herman
Eesti Ettevõtlike Noorte Koda
JCI Haapsalu President 2012
e-mail:herman.rymas@gmail.com
tel. +372 526 6601

No comments:

Post a Comment