Monday, November 21, 2011

2. detsembril toimub Tallinnas esimene COC Akadeemia korraldamise koosolek.

Juba mõnda aega on räägitud, et järgmine COC Akdeemia toimub Eestis. Kinnitame siis fakti ja TEEME ÄRA!
http://www.cocacademy.org/2012/estonia/

Mis see COC Akadeemia üldse on?
COC Akadeemia loodi vahetult peale JCI Viini Maailmakongressi 2005. aastal eesmärgiga valmistada ette inimesi suurprojektide läbiviimiseks nagu maailmakongress, piirkondlikud konverentsid, akadeemiad, oma riigi konverentsid jne. Seni on akadeemia toimunud Austrias maaliste mägede vahel. Akadeemia on tugev bränd JCI -s, kust on osa võtnud rohkem kui 240 inimest 37 riigist üle maailma.

http://www.youtube.com/watch?v=A5yCHrW9Sxs&feature=related

Nede aastate jooksul on käinud akadeemias paljud eestlased tarkust ammutamas (need on paljude suurte projektide projektijuhid [RatRace, Aasta Konverents, Presidendiball jne jne]) ja ka meie treenerid on seal käinud tarkust jagamas (Sven Aulik, Hanno Jarvet)

Lisaksin siia COC akadeemia algataja sõnad ja kirja lõpus Minu ja Triinu mälestused 2007 aasta kevadest.

“The idea behind the COC Academy is to transport and pass down the know-how, the experience, and the administrative layouts necessary to ease the task of organizing an international JCI event,” said Wolfgang Winkler, creator of the COC Academy concept and director of the two first academies and Congress Director of the JCI World Congress 2005 in Vienna . “Every year, at least five JCI Organizing Committees around the world start their work completely from scratch! They have to deal with problems and conflicts every COC has had…!”

Peeter,
JCI Tallinn IPP 2011
Ettevõtlike Noorte Koda JCI Tallinn
Tel: +372 510 5940
pets@had.ee
www.jcitallinn.ee

Pets:
Infokirjades paluti arvuti koju jätta ja telefon lennujaamas välja lülitada. Põlise arvutiinimesena oli see minu jaoks väga naljas ja võõras palve. Ja kohapeal olles ma täitsin selle soovi ise, sest mul ei olnud praktiliselt aega SMS-i kirjutamiseks :) vahvad inimesed, tihe programm, vahva asukoht ja ülihead treenerid tegid ideaalse keskkonna õppimiseks (ära lõigatud igapäeva rutiinist)

Omast kogemusest kinnitan, et parim treening, mis ma läbi teinud olen.

Triin:
Märtsi lõpul avanes mul võimalus pakkida kohvrisse nädala jagu talveriideid ja toimetada ennast pesueht austerlaste abiga ligi 2 km kõrgusele Alpidesse. Kus aga lahtipakkimiseks aega ei antud – tuli käigupealt ennast harima asuda. Mägedes oli talvine, temperatuur nulli ringis ja paks lumi maas. Igas ilmakaares kaunis loodus. Ideaalne paik silmaklappide ära võtmiseks!

Turrach nimelises mägikülakeses leidis aset viiepäevane koolitusprogramm COC (Conference Organizing Committee) Academy 2007. Akadeemia sai 2005. aastal ellu kutsutud austerlaste poolt, kelle ülesandeks oli korraldada JCI aastakongress Viinis, mis hõlmas 5000 delegaadi võõrustamist 98 riigist. Kui Viini kongress oli suurepäraselt läbi viidud, tundsid korraldajad endas jõudu ja soovi oma kogemust ka teistele jagada. Nii ongi üle maailma kokku tulnud JCI-katel, kes tulevikus erinevaid konverentse ja kongresse korraldama peavad Austria näol olemas koht, kust kord aastas suurürituste korraldamiseks vajalikke praktilisi teadmisi ammutada.

Õpijanulisi tuli kokku 35 inimese ringis 11 riigist. Lisaks iirlasest peatreenerile (kes muuhulgas tulihingeline rugby austaja) olid koolitajateks veel kolm austerlast ja türklane.

Tõsiseimaks kõrvanähuks oli uneaja nappus. Ühtäkki leidsime end suurüritusele eelnevast pingelisest saginast, kus tuli saada hakkama väsimuse ning konfliktidega. Kolmel järjestikusel õhtul saime koolitajatelt ülesande, mille täitmise tähtajaks oli kell 08:45 järgmisel hommikul - igal meeskonnal oli vaja välja töötada tegevusplaan konverentsi korraldamise alalõigu teostamiseks. Neli korraldusmeeskonda elasid igaüks eraldi "peakorteris". Päevasel ajal toimusid tubased loengud ja õues team-building' ud.

Oma tiimikaaslastega kohtusin esimest korda ja "peakorterit" jagasin üpris kirju seltskonnaga, vanuses 25-46: austerlane, belglane, 2 sakslast, ameeriklane, 2007 a. maailmakongressi korraldaja türgist ja esimest korda elus lund nägev tuneeslane. Ajurünnaku (ja kohati tulise vaidlemise) lõpetasime keskmiselt öösel kell 02:00 ja 07:00 jätkasime värske peaga üheskoos valmistatud hommikusöögi juures. Kultuuride vahelistest erinevustest tulenevad lüngad täitsime omakorda eri kultuuride tugevustega.

COC akadeemiast kujunes minu jaoks üle ootuste meeldejääv kogemus. Päevakese sain ka Viini kesklinna osas mälu värskendada, samuti leidis vastuse mind saabumisel vaevanud küsimus - miks paistab Austria lennuki aknast triibuline? Vastus: lõputud viinamarjaistanduste read.

1 comment: