Sunday, May 1, 2011

JCI Korvpalliturniir – järelhõige aasta tähtsündmusele

Jürikuu keskel ehk täpsemalt 16. aprillil toimus JCI traditsiooniline ja aasta kõige tähtsam mõõduvõtt spordis – JCI korvpalliturniir. Tallinnasse, Audentese Spordikeskuse spordisaali oli rohkearvulise publiku silme alla võidukarikat jahtima tulnud kaheksa võistkonda: JCI Tartu, JCI Rapla, JCI GO/E koondkoda, JCI Viljandi, JCI Haapsalu/Toompea koondkoda, JCI Toomemäe, JCI Läti ja külalistiim Rootsi kaubanduskoda. Tiitlit tuli kaitsma korraldajameeskond JCI Tallinn. Korvpallimaraton pakkus publikule rohkelt emotsioone nii fantastilise mängu kui ka silmarõõmu pakkunud tantsutüdrukute näol.

Mängud toimusid kahes alagrupis, mille võitjad lunastasid pääsme otse poolfinaali ning alagrupi teise ja kolmanda koha meeskonnad said õiguse pidada veel üks lisamäng otsustamaks, kes väärib kohta esinelikus. Põnevust jätkus terveks päevaks kuhjaga – kaunid kombinatsioonid, nutikad lahendused naismängijatelt, jõuline atleetlikkus meestelt, silme ees kumamas tee finaalini. Sellises valguses mängiti alagrupimängud ja nii kulgesid ka poolfinaalid, millest tulid võidukalt välja supermängu näidanud JCI Tallinna ühtne löögirusikas ning JCI Rapla tõeline dream team. Kolmandat-neljandat kohta jäid jagama sugugi mitte vähem väärikad JCI Tartu ja JCI Viljandimaa.

Finaalis oli tunda tõelist finaaliõhkkonda, sest kaalul oli ju kõik. Mäng pakkus nauditavaid minuteid nii fännidele kui ka mängijatele endale. Suurema osa ajast tagaajaja rollis olnud Rapla suutis ühel hetkel Tallinna kinni võtta ning seejärel oli finaalile iseloomulik pinge saalis täielikus haripunktis. Finaali jäid iseloomustama mitmed vigastused Rapla meeskonna ridades ning pikema pingiga ja mis siin salata, ka väga kena ning ühtlast mängu näidanud JCI Tallinn jättis JCI spordiaasta kõige ihaldatuma karika lõpptulemusega 41:34 siiski Tallinnasse. Aplaus võitjatele, high-five kõigile osalejatele, käepigistus kohtunikele ja kummardus korraldajatele suurepärase spordipeo eest.

Aga see polnud sugugi kõik, sest õige turniir alles algas. Võistluslikule päevasele sportlikule pingutusele järgnes meeleolukas õhtune osa ööklubis Venus. Õhtune osa algas kerge toitlustuse ja pokaali veiniga. Parimaid autasustati ja silmapaistvaimatele jagati auhindu. Oma diplomid said nii publiku lemmik Marko Leib (JCI Tallinn) , kogu turniiri parim meesmängija Radek Küttis (JCI Rapla) ja parim naismängija Marjot Randrüüt (JCI Tallinn). Soodustused ööklubibaaris ja hea muusika ning seltskond nautis meeleolukat pidu varajaste hommikutundideni…

Maris Pajo & Kristjan Kaer
JCI Rapla

No comments:

Post a Comment