Sunday, March 22, 2009

KUIDAS KULGED KODA?

Igal kojal on oma nägu ning omad tegemised. Tihti olles nii sees oma koja asjades, ei oska me arvatagi, et kojad oma olemuselt on täiesti erinevad. Küsisin presidentidelt, mis on nende kodades hetkel olulist toimumas. Siin on nende vastused.

Rita Ohtla JCI Viljandimaa president:

Viljandimaa Noortekojas on ellujäämise aasta, et üheskoos järgmised 20 aastat edasi liikuda ning 2029.aastal tähistada koja 40-ndat sünnipäeva. 2009 on siin põlvkondade vahetumise aasta, mil tuleb aktsepteerida üksteise ideid ja tegutsemisviise ning hoida seni tehtu tähenduslikkust.

Heaks alguseks oli ühine arutelu JCI rollist liikmetele ja Viljandi maakonnale ning noortekoja erinevatest võimalustest osalemiseks ja teiste kaasamiseks. Plaanis on jätkata multitvinnimist, korrastada koja poolt tehtud objektid, teha planeeritud üritused ja pidada väärikalt JCI Viljandimaa sünnipäeva.


Erkki Leek JCI Rakvere president:

Aga meil prioriteet ikka hetkel uute liikmete leidmine, mille tarvis ka Eesti koja juhatusega koostöös on plaanis korraldada huvilistele JCI-d tutvustav üritus.

Siis meie koja nägu on see, et üle viie aasta juba on enamus meie liikmetest naised.

Oluline on see, et oleme üks vanemaid kodasid ja tähistame sellel suvel oma 20ndat juubelit.

Rakvere koja liikmed ei ole kunagi kuulunud kotta oma isiklike eesmärkide täitmiseks vaid pigem mõnusa sõpruskonna nautimiseks.

Ja siis oleme me veel väiksed, aga samas kokkuhoidvad ja ühtegi projekti ei tehta kunagi vägisi vaid tuntakse selle tegemisest suurt rõõmu.

Veiko Paalandi JCI Tallinn president:

Tallinna koda elab hetkel aasta alguse aktiivset elu. Lisaks hulgale väiksematele tegemistele on käimas kahe suurema projekti – Rat Race’i ja Tallinn koja 20. juubeli – ettevalmistamine.

Uus juhatus uuris aga eelmise aasta lõpus koja hingeelu ja leidis, et lähiajal oleks tark hoida fookuses liikmete ettevõtlikkust (ehk siis initsiatiivikust, pealehakkamist). Ühelt poolt on see vajalik suure koja „käigus hoidmiseks“ – liikmed suudavad ise endale selliseid tegevusi leida ja genereerida, mis pakuvad arengut ja elamusi. Teiselt poolt on ettevõtlikkus mõtteviisina praeguses majanduslikus olukorras kõrges hinnas.

Ando Lääne JCI Toompea president:

- Kõige olulisemad on meie kojas inimesed :-)

- Tunne oma kojakaaslast- alustasime persoonilugude blogimist: http://jcitoompea.blogspot.com/

- Jätkuvad tuntud headuses Ärifoorumid + uus üritus Äriklubi

- Toimuvad koolitused: jaanuaris- Meeskonnakoolitus, aprillis- Projektijuhtimiskoolitus

- Töötame usinalt JCI Estonia Suvepäevade projektiga

- Koostöö teiste kodadega: ühisüritused (Huviliste õhtu, Vastla- ja Sõbrapäev, Kanuumatk); meie kojast on 3 liiget ka RatRace projektis Tallina kojale abiks.

Siim Riisenberg JCI Rapla president:

JCI Rapla alustas traditsioonilisel Aasta Alguse Peol „Suureks kasvamise looga” oma 20-ndat tegutsemisaastat, mille põhifookuseks on novembris kulmineeruvad juubelisündmused. Oluliseks on: põlvkondade vaheline vastastikune teadmiste jagamine, ajalooks saanud sündmuste minevikust tänasesse vahendamine ja talletamine, organisatsiooni väärtused ning väärtuslikkus ja koostöösuhted partneritega. Eeltoodule lisaks Rapla Noortekoda jätkab lastele mänguväljakute rajamist ning liitub maakonna noortele suunatud projektiga „Miks ma mida teen?”.

Jaanus Tamm JCI E-koda president:

E-koda on alustanud aastat korraliku hooga. Panime õla alla JCI huviliste õhtule Tallinnas ning vastla-sõbra-vabariigi aastapäeva kelgutamisele. Toimunud on juba kaks E-koja üldkogu ehk meiekeeles LIVE. Üks oli Sampo Life, kus uurisime säästmise ja investeerimise võimalusi ning teine Tööinspektsioonis, kus vaatasime üle praeguse tööjõuturu olukorra. Käib kibe ettevalmistamine aprilli lõpus toimuva

e-koja 9.sünnipäevaks, mille projektijuht on eelmisel aastal meiega liitunud Merit Ilves ja oodata on midagi e-ägedat. JCI Aastakonverentsi projektijuht sai meil valitud - Erik Allas ning korraldamise stardipauk on kohe-kohe. Eriku ootab oma meeskonda

teotahtelisi inimesi. E-koja tegemistest ja plaanidest saab teada meie blogist http://ekoda.blogspot.com/. E-koja teatab, et roosa on endiselt moes ;)

Katrin Kaerama GO koja president:

Killerkott kampaania võtab tuure! Projekt sai KIKist veebruaris kinnituse muudetud projektiga jätkamiseks ja kampaania toimub mais-juunis.

Majandussurutis tõttu otsustasime keskkonnakonverentsi edasi lükata sügisesse. Põhiteemaks (energia)säästmine ja säästlikkus. Soovid ühineda meeskonnaga? Emaili: katrinkaerama@gmail.com

Kuid see-eest korraldame 15.aprillil Ardo Reinsalu „Ajajuhtimise” koolituse. Info: Tiia Raudmägi (tiia.raudmagi@opr.ee).

GO tegemistest täpsemalt võid lugeda GO päevaraamatust: http://gokoda.blogspot.com/

GO kojast täpsemalt: http://www.jci.ee/go


Taavi Lukas JCI Tartu president:

Minu esimese kirjutise põhjal siia lehte võite otsustada, kas rõõmustan või kurvastan teid ka edaspidi siin trükimusta kasutades. Kasutades mõningaid ameerika kirjaniku ja humoristi Mark Twain (kodanikunimega Samuel Langhorne Clemens) väiteid ning fraase, püüan neid kohaldada meie tänapäeva ja leida seosesid JCI Tartuga.

Kuuldused minu surmast on tugevasti liialdatud. Paljudele tundus, et JCI Tartu on välja suremas. Tõsi, meil oli ka eelmisel aastal koosviibimine koja loojatega ja asutajaliikmetega, kuna olime jõudnud sellisesse seisu, kus pidime otsustama, mis on koja kontseptsioon ja saatus. Kas oleme õllesõprade klubi - inimestele kes armastavad ainult pidutseda või luuseritest kamp – inimestele, kes ei suuda endale muidu tuttavaid leida kui neid osta aastamaksu eest, 650 EEKi. Kas peaksime otsustama kõige lihtsama tee kasuks – lõpetada tegevus ja minna laiali.

Mu elus on olnud palju raskusi. Enamikke neist pole aset leidnud. Raskused saavad raskusteks siis, kui me neid kardame. JCI Tartu liikmed on ennast tõestanud sellel aastal, korraldades palju erinevaid tegemisi (mõningad neist jäädvustasime ka siia http://48tunniklubi.blogspot.com/).

On olemas kolme tüüpi valesid: valed, alatud valed ning statistika. Statistika näitab et JCI Tartus on läbi ajaloo olnud 327 erinevat inimest huvilise staatuses, kuid mitte sellest ma ei tahtnud Teile siin rääkida. Sel aastal tähistame me oma 20 juubelit. Kas see tähendab et on tegemist noore alustava ettevõttega või hoopis Eesti mastaabis vanemate ühingute hulka kuuluva kogenud organisatsiooniga? Vastuse küsimusele saate 18 juulil 2009 toimub JCI Tartu ametlik sünnipäeva tähistamine Emajõe Ateenas.

Inimkonnal on üks väga tõhus relv - ja see on NAER. Palun ärge unustage mida on Mark öelnud statistika kohta, nimelt mul kahjuks puudub hetkel ülevaade mitu inimest on olnud 20 aasta jooksul huvilise staatuses meie kojas.

Mure hoolitseb ise enese eest, aga ammutamaks rõõmu kogu täiust, peab sul olema keegi, kellega seda jagada. Võttes aluseks loosungi „teeme koos“ ja seda järgides, on meie rõõm kõige suurem. Inimesed, kes suudavad unustada oma eelarvamused ning pingutada ühise eesmärgi nimel, on kõige tugevamad. Meeskonnatöö tulemus ise kujuneb nii sotsiaalsest-, finants- ja inimkapitalist. Usun, et just meeskonnatöös osalemine toob välja inimese tegelikud oskused, mis indiviidi tasandil ja võimaluste puudumisel võivad varju jääda, samuti annab koostöö aimu üksikisiku suhtumisest ümbritsevasse maailma ning oma kaaslastesse.

Julgus on vastupanu hirmule, hirmust jagusaamine, mitte hirmu puudumine. Paljud inimeste hirmud on seotud teadmatusega, enamasti võib esialgu ületamatuna näiv katsumus kujuneda kasulikuks ja vajalikuks õppetunniks. Soovin kõigile lugejatele indu ja julgust katsumustele vastu hakata, pidage meeles: edukad on need kes teevad ära esmapilgul ka ebameeldivana näivad asjad.

Rete Kalder JCI Toomemäe president:

Kultuuriline innovatsioonihõnguline aasta:

Külastame ühiselt teatri-ja kunstimaailma

Rõhume kvaliteedile, mitte kvantiteedile

Teeme senisest aktiivsemalt koostööd Tartu kojaga.

Veebruaris toimus Marjamaa talus Veikko Tääri videokoolitus “Avalik esinemine“

ning mõttetalgud Harald Lepiski eestvedamisel teemal "Mida teha, et muuta 2009. aasta Toomemäe koja kõige vägevamaks aastaks"

21;22 veebruaril toimus Toomemäe ja Viljandi koja koostööl "JCI Spordiklubi talvepäevad“:

* matk Soomaa radadel

* vanakooli sportmängud ehtsas spordihallis ehtsate auhindadega

* naps ja trall kuni hommikuni J

3. märtsil tutvustas Ain Mäeots meile Vanemuise teatri telgitaguseid ruume. Ain valgustas meid nii teatri olemuse, oma lavastajatööst. kui ka näitlejate huvitavate seikade ja apsakate kohta.

3.aprillil on meil etenduse „Koidula veri“ ühiskülastus. Pärast teatrit minnakse juba Klubisse Maasikas tantsu vihtuma J.

4. aprillil toimub juba SUUR KORVPALLITURNIIR. Toomemäe võistkonnal on juba salaja plaanis võita ;) Võitja saab oma võidurõõmu koos teistega välja elada Klubis Maasikas.

Hoogsalt käivad ettevalmistused Rat Race´ks, mis sel aastal peetakse koostöös Lillemaja aj Lastekaitse päeva programmi osana.

Sünnipäevareisi plaanid on soojemasse aega planeeritud.

Lähiajal on plaanis 2 koolitust:

1)EAS-ist rahade taotlemise kohta

2) Jean Pierre jagab oma kogemusi põhimõttel : Everything is Possible“, eelkõige oma kogemusest edukast äritegevusest ilma kontorit omamata ja ümber maailma ringi reisides.

No comments:

Post a Comment