Saturday, March 21, 2009

JCI ESTONIA DIREKTORID

Väljavõte JCI Estonia kodulehelt: “JCI Estoniat juhib ja esindab juhatus, kuhu võib kuuluda 6-10 liiget. Praegu on Koja juhatus 8-liikmeline. /…/ Lisaks kuuluvad JCI Estonia juhatuse laiendatud koosseisu programmi-direktorid, kelle kutsub ametisse president või vastava valdkonna asepresident. Programmi-direktorid vastutavad erinevate tegevusvaldkondade konkreetsete projektide läbiviimise eest. Lähtudes JCI tegevusprintsiipidest saab kõikidel valitavatel ja nimetatavatel ametikohtadel üks inimene olla ühe aasta. Selline kord annab võimaluse paljudele liikmetele tegutseda aktiivselt nii rahvuskoja, kui ka kohaliku koja tasandil.”

Kas teadsid, et meil on 16 direktorit? Kas tead mida nad teevad? Küsisin nende endi käest, mis teoksil.

Rando Rannus - Business valdkonna direktor (JCI Tallinn):

Alustuseks ehk minu tegutsemismotost - "small is beautiful".... See tähendab, et ei tasu liialt pikki programme ja suuri eesmärke aastaks võtta - piisab sellest kui teha REAALSELT üks hää tegu ära nii, et meie kõigi elu läheks paremaks. Seetõttu on ka minu poolt võetud kohustused 2009 aasta business valdkonna projektijuhina suhteliselt fokuseeritud ehk siis:

- sõlmida ühe Eesti konverentsikorraldajaga partnerlus, mille kaudu me saame BNE formaadi viia laiemale kandepinnale;

- toetada omalt poolt nõu ja jõuga ärifoorumite läbiviimist.

Kaido Irval – Best Business Plan direktor (BBP) (JCI Toomemäe)

Olen käesoleval aastal seotud ettevõtlusprojektidega. Korraldamist ootavad kaks üritust - JCI Best Business Plan konkurss ja JCI Creative Young Entrepreneur Award.

Need projektid on minu selle aasta JCI tegemiste põhifookuses.

Klassikud on öelnud, et "tark ei torma", kuid aega on vähe ning luban teid koja listide kaudu nendest projektidest lähiajal rohkem informeerida. Projektid peavad olema meie liikmetele huvitavad ja kasulikud.

Ettevõtluse teemal on avatud JCI ajaveeb http://bestbplan.blogspot.com/

Kõik, kes on huvitatud ettevõtlusvaldkonnast ja on igapäevaselt selles teemas nö sees, on teretulnud kaasa lööma!

Piret Tabor ja Kaie Tropp - Konverentsidirektorid (JCI Tallinn):

Konverentsidirektorite tegevusvaldkonnaks on käesoleval aastal traditsiooniliselt rahvusvahelised konverentsid ja Eesti koja liikmete osalemine neil. Eemärgiks on viia võimalikult suurearvuline Eesti delegatsioon kolmele olulisemale konverentsile. Balti regioonis on sellel aastal kõige kaalukam Balti Konverents Vilniuses, mis asendab ühtlasi ka Eesti koja Kevadkonverentsi.

Teine oluline sündmus on igasuvine Eurokonverents, mis sellel aastal toimub Ungari pealinnas Budapestis. Tegemist on konverentsidirektorite joaks kõige töömahukama projektiga, kuna oodata on suurt eestlaste huvi. Sügisel toimub Tuneesias JCI Maailmakonverents, kuhu on plaanis sõita koos Soome koja delegatsiooniga.

Iga nimetatud ürituse puhul on konverentsidirektorite ülesandeks leida kõige mõistlikumad transpordivõimalused sihtkohta jõudmiseks ning otsida parima hinna ja kvaliteedi suhtega majutus konverentsi ajaks. Seejärel tuleb kommunikeerida see info kodalastele ja teha seda võimalikult atraktiivselt. Samuti on meie ülesandeks levitada kõiki rahvusvahelisi konverentse puudutavaid uudiseid.

Jaanika Sillamäe – Väliskülaliste direktor (JCI Tallinn):

Minu eesmärk on korraldada Eestisse saabuvate JCI väliskülaliste ladus vastuvõtt – “make them feel welcome!”. See tähendab ilmselt tähelepanematu, kuid siiski toetava ning assisteeriva varjuna meie toredate väliskülaliste käehoidmist nende siinviibimise perioodil. Märksõnad on: sujuv logistika, sihipärane programm, kohases koguses kohast meelelahutust ning soe tunne südames;)!

Heidi Vilu – Auhinnadirektor (JCI E-koda):

Auhinnadirektori koht on kindlasti üks positiivsemaid ametikohti JCI Estonias. Tegeledes auhinnaalbumite kokkukogumise ja hindamise korraldamisega, saab esiteks meeletult positiivse feelin’u, teiseks aga ülevaate kohalikes kodades toimuvaga. Kohati tekib auhinnaalbumeid lugedes tõelisi üllatusmomente, kus saad teada, kui suurte ja üllaste tegudega meie oma kojakaaslased hakkama on saanud. Samuti saab auhinnadirektor diplomeid välja kirjutada, auhindu ja šampusepudeleid kätte jagada ning kõige-kõige tublimad kaks korda aastas läbi kallistada. Mis saaks olla veel toredam?

Hardi Rokk - Veebidirektor 2009 (JCI E-koda):

Hetkeseis JCI infosüsteemides: 2008 loodi veeb, mille eripäraks on MS SharePointi kasutamine. Veebi tegemise eest vastutas Kairi Niinepuu.

Plaanid 2009

Koolitused: Saurus CMS juurutamine kodade direktorite, juhatuse liikmete ja muude isikute seas, kes peavad infot üles laadima.

Sõlmida Sauruse hooldusleping - võimalikult soodsatel tingimustel. Selleks, et saada versiooniuuendusi ja bugiparandusi. Suhtlus käib veebi loonud ettevõttega Frukt Kuubis.

Seada töökorda helpdesk. Kaasata vabatahtlikke IT-huvilisi, kes soovivad aidata kasutajate probleemide lahendamisel ja logimisel. Eesmärk, et tekiks KKK lahendustest ja parimast praktikast.

Pille Muni – Spordiklubi direktor (JCI Tallinn):

JCI Spordidirektorina on minu selle aasta suurimaks plaaniks ja unistuseks puhuda initsiatiivgrupiga aastal 2009 tuul tiibadesse üle-eestilisele kodalaste rahvaspordiklubile. Sooviks on koondada JCI Spordiklubi alla erinevate harrastustega spordisõbrad ja nakatada liikumispisikuga kõiki teisi. JCI SK korraldab erinevaid liikumist ja tervislikku eluviisi käsitlevaid koolitus- ja infoüritusi, muudab sportimise soodsamaks ja tihendab kodade vahelist koostööd. Jälgi mängu ja löö kampa: http://jcispordiklubi.blogspot.com/

Harald Lepisk – Treeninginstituudi direktor (JCI Toomemäe):

Treeninginstituut aitab kodalastest tublisid JCI koolitajaid arendada ning kodadel vajalikke koolitusi leida. Selle aasta fookuses on koolitaja väljaõppe kursuse toomine Eestisse (tehtud), uute koolitajate kaasamine ning JCI koolitajate arengut toetava online keskkonna käivitamine.

Iga koolitushuvilisest kodalane on teretulnud koostööd tegema. Vaata ja küsi julgelt lisa: www.jci.ee/ti

Liisi Toom – PR direktor (JCI Tartu):

PR direktoril on JCI Estonia juhatuse ja kohalikke kodasid toetav funktsioon. Peamisteks eesmärgiks on kommunikatsioonitegevuste süsteemsus, järjepidevus ja JCI Estonia tegevuse läbipaistvuse tagamine. Sel aastal on soov ühtlustada kodade ja JCI Estonia juhatuse vahelist suhtlust, leida viis jõuda JCI tegemistega jõulisemalt meediasse ja seeläbi meie tegevust avalikkusele nähtavamaks teha.

Martin Raud – Partnerlusdirektor (JCI Tallinn)

Vaatamata raskele majandusolukorrale on alates oktoobrikuust on tegutsemas JCI Estonia Partnerlustiim 2009. Korrastame JCI partnerite andmebaasi ja tegeleme nii JCI seniste partnerite lepingute uuendamise/täiendamisega, kui ka uute partnerite otsimesega. Eesmärgiks on leida kojale või selle üritustele lisaraha, vajalikke teenuseid/tooteid või kasulikke soodustusi kodalasele. Partnerlusdirektorina tuleb mul tiimi tegudele ergutada, jagada partnerlusinfot ning hallata partnerlusandmebaasi. Kui kelelgil on soov mõne ettevõttega partnerlusteemal kontakti luua palume kindlasti eelnevalt partnerlustiimiga partnerid@jci.ee ühendust võtta!

Piret Kase – Ajalehe direktor (JCI Tallinn)

Minu ülesanne on anda kaks korda aastas välja JCI Estonia ajaleht paberkandjal. Üks ilmub JCI Balti Konverentsiks ning teine Aastakonverentsiks. Lisaks sellele käivitada JCI Estonia blogi, kuhu koguneks jooksvalt kogu JCI Estoniaga seonduv informatsioon. Ise kõigega kursis olla ei jõua, seepärast ootan ma kõiki huvilisi kaasa lööma. Kui sul on mõni huvitav idee või artikkel, mis võiks teistele huvi pakkuda, siis anna mulle teada, paneme selle blogisse üles (piretkas@gmail.com)!

No comments:

Post a Comment