Tuesday, March 25, 2014

Rat Race heategevusjooks valmistub stardiks


Kevad on kohe koputamas uksele ja ühes sellega on aeg hakata valmistuma meelelahutuslikuks jooksuürituseks Rat Race 2014, mis Tallinnas toimub juba 13ndat korda.
Rat Race on kontoriinimeste heategevusjooks, kus kostümeeritud valgekraed veedavad head tehes sportliku päeva kolleegidega. Traditsiooniks saanud Tallinna Vanalinna Päevade raames korraldatav Rat Race toetab ka tänavu jooksust osavõtjate osavõtutasudest kogutava summaga suurperede laste huvitegevust.

Eelmisel aastal koguti suurperede laste toetuseks 11 471 eurot, mis jagati abivajajatele koostöös Eesti Lasterikaste Perede Liiduga, kellega Rat Race projekt teeb tänavu koostööd juba neljandat aastat.
Lisaks heategevusele juhib selle aastane Rat Race tähelepanu tervise väärtustamisele ja haiguste ennetamisele läbi liikuva eluviisi harrastamise. Sellest tulenevalt on heategevusprojekti kandev sõnum, et investeering töötajate tervisesse peab olema maksuvaba.
Nimelt kehtiva seaduse kohaselt kuuluvad spordikulud erisoodustuse alla, st neid käsitletakse kui töötasu eriliiki, mille pealt tööandja maksab nii tulu- kui sotsiaalmaksu.
Seaduse muutmise eelnõusid, mis võimaldaks tööandjatel katta teatud ulatuses töötajate spordikulud maksuvabalt ning edendada seeläbi töötajate tervislikku eluviisi, vähendada haigestumust ja nii omakorda kulutusi ravikindlustuse eelarves, on algatanud mitmed parlamendierakonnad, kuid senini ei ole eelnõu vajalikku arvu poolthääli saanud.
Rat Race projekti eesmärk on lisaks heategevusele leida konkreetne lahendus, kuidas spordikulude maksustamine peaks seaduses olema sätestatud ning tööandjate toetusel tuua seeläbi rohkem inimesi tervisesporti harrastama. Tänavuse Rat Race Tallinna eestvedaja, Merlin Mägi eestvõttel on korraldatud kohtumisi mitmete huvigruppidega, et saada projekti eesmärgile kandvat toetust, levitada infot ja tekitada piisavalt laia ühiskondlikku kõlapinda, et erisoodustusmaksu küsimus sügisel taas Riigikogu hääletuslauale jõuaks.

Tallinnas toimub jooks 27. mail, ikka algusega Raekoja platsil.
Enne 18. aprilli registreerunute vahel loositakse välja tervislikke auhindu.
Vaata lähemalt www.ratrace.ee.

Lisaks Tallinnale toimub tänavu Rat Race 30. mail Tartus, Haapsalus ja Jõhvis.

Tulge osalema ja jookseme kõik koos tervise eest!
Lisainfo:
Merlin Mägi
Rat Race 2014 Tallinn projektijuht
Tel: +372 555 45 683
E-post: merlin.magi5@gmail.com

No comments:

Post a Comment