Monday, October 14, 2013

Ürituse järelkaja: JCI aastakonverentsi peakorraldaja Krista Vapperi kokkuvõte konverentsi korraldamisest ja soovitused järgmistele korraldajatele!

JCI Estonia aastakonverents 2013 on edukalt läbiviidud. Uusi teadmisi sai üle 200 tervisesõbra. Uusi kogemusi suurürituse korraldamisest aga ligi 50 JCI kogukonna liiget. JCI Toompea ja JCI Haapsalu ühismeeskond on saanud kogemuse, mida ühiselt ja avalikult arutame JCI Toompea Glögiõhtul 11. detsembril Clazzis – kõik on oodatud!

Aastakonverentsist kaunis Haapsalus on juba pea kuu möödas ning mõtted ja tunded on jõudnud tänaseks mõneti settida ja selgineda. Mida ma isiklikult õppisin oli, et tõepoolest kes teeb see ka jõuab. Mis viga teha kui on ümber inimesed, kes toetavad ja ka tagant utsitavad kui vahel kipud ühe koha peal tammuma jääma. Nii aastakonverentsi kui oma koja (Toompea) tegemiste juures hindan kõige enam toetust, mis ikka ja alati olemas oli/on ja seda isegi siis kui tundub, et nüüd on küll asi päris hapu. Inimesed tulevad kaasa, sest kõik me ju tahame osaleda projektis mis on õnnestunud. Projektijuhi tarkuseks on usaldada ja suhelda inimestega. Suhtle pigem rohkem kui arvad vaja olevat, sest informatsiooni ei ole toimuva kohta tavaliselt kunagi liiga palju.

Aastakonverentsi korraldamises osalenud JCI liikmed näitasid, et JCI on koht kus õppimine läbi isetegemise on peamine motivatsioon tegude tegemiseks. Me ei pea olema projekte tehes profesionaalid ja meile on lubatud eksimine. Vabastav teadmine, mis võiks olla meie hulgas laiemalt levinud, et noored julgeksid tulla ja vastutust võtta. Projektijuhina olin ikka teistele meelde tuletamas, et mina võtan vastutuse kui asi läheb halvasti. Teadmine, et juht on valmis vastutama annab tegijatele turvatunde ja see oli vast ka meie projekti edu alus. Me ei püüdnud planeerida asja suuremaks kui see olla sai ja ei loonud illusioone, et toome taevast tähed ja kuu kohale. Püüdsime kasutada kõiki saada olevaid võimalusi, et meeskond saaks asjad korraldatud võimalikult ladusal moel. Kõik me käime ju tööl ja toimetame lisaks ka oma pereelu heaks.

JCI projektid on koht kus end proovile panna, võimalus teha asju teisiti kui seni on tehtud või teha midagi esimest korda elus. Kus siis veel end proovile panna kui mitte tuttavas ja toetavas õhkonnas oma Eesti koja sõprade seas.  Loodan, et ka edaspidi näen JCI sündmustel inimesi, kes esimest korda suurele saalile esinevad, või modereerivad konverentsi esinejaid,  teevad kodulehte või  sponsorlepinguid. Koda on võimaluste keskkond ja igaüks saab siit seda mida ta ise soovib. Minu kui kodalase kohus on  positiivset ja heatahtliku algatust toetada ja julgustada. 

Eesti Ettevõtlike  Noortekoda on koht kus koostöö viib tulemuseni. AK2013 ei oleks olnud edukas kui meie koostöö Haapsalu, Tallinna ja Tartu kodade vahel poleks sujuvalt laabunud. Aastakonverents on projekt kus kõik kojad võivad kaasa aidata sest tulemus on meile kõigile oluline. Soovin JCI Viljandimaale julgust ja jõudu katsetada kõiki neid uusi ja põnevaid ideid, mis meie projektide käigus ikka välja ilmuvad.

Kohtumiseni Viljandis  septembris 2014!
 
Krista Vapper

No comments:

Post a Comment