Friday, September 6, 2013

Peroonilugu: Saame tuttavaks Martiniga - Viljandimaa koja presidendiga!


Seekordses persooniloos õpime paremini tundma Martinit - tulihingelist jcikat ja Viljandimaa koja presidenti. Loe, kuidas sattus Martin ettevõtlike noorte kotta ning mida ta oma kojas veedetud aastate jooksul korda on jõudnud saata! :)

Koja liikmeskond uueneb ja vahetub üsna tihti ning päris kõik veel kindlasti ei tea Sind. Mis põhjusel ja millal sattusid esimest korda kotta ning kuidas Sa end ise tutvustaksid?
Mina olen tegelikkuses nö „teist põlvkonda“ kodalane. Läbi senaatorist ema toimetuste olin noortekoja tegemistesse kaasatud juba lapsena. Teadlikult ja omal initsiatiivil aga lõin vabatahtlikuna osaliselt kaasa EC2006 programmis ning pidevam side tekkis peale 2007 aasta RatRace jooksu, kus meid JCI lemmiktiimiks valiti ja sellega kaasnevalt ka Aastakonverentsile kutsuti, kus juba silmad särama said. Olen aktiivne, sihikindel ning hingelt maailmaparandaja tüüpi, huvitatud enesearengust, põnevatest inimestest ja paikadest.

Mida oled kojas korda saatnud ja mida saavutanud?
Olen 6 aasta jooksul olnud kojas päris aktiivne. Esimese suurema projektina sai 2008 aastal tugevalt panustatud Stockholmi laeval toimunud Go Global aastakonverentsi korraldusse. Sealt edasi tegelesin 2009 aastal JCI Estonia partnerlusega ja ühtlasi lõin JCI partnerite andmebaasi. 2010 kuulusin Tallinna koja juhatusse ja vastutasin koja ärilise poole arendamise eest. Järgnevalt võtsin vedada BeWise projekti ja samal ajal olin ka asedirektor 2011 aastal Tallinnas toimunud rahvusvahelisel JCI Euroopa Pealinnade kohtumisel. See aasta oli tõsiselt tihedalt JCI toimetamisi täis ja selle krooniks valiti mind ka JCI Estonia parimaks liikmeks. 2012 sügisel otsustasin minna appi kodulinn Viljandile eesmärgiga sealsele kojale elu sisse puhuda. Olen kojas aastate jooksul saanud palju erinevaid auhindu aga suurimaks väärtuseks pean kojast saadud sõpru ja tuttavaid.

Kuidas Viljandimaa kojal läheb?
Viljandimaa koda läbib hetkel taassünni faasi. Kui 2012 aastal oli Viljandimaale jäänud vaid 3 liiget, siis aasta lõpus võtsime vastu 8 uut liiget ja selle aasta lõpuks soovime vähemalt 15 liikmeni jõuda. Eelmise aasta lõpus tõime edukalt Viljandisse tagasi Fresh-upi ja korraldasime Jõulupuu projekti. Sel aastal korraldasime Viljandis Presenteri koolituse, Väikelinnade Arenguseminari ja võtsime võidu korvpalliturniirilt. Lisaks on toimunud mitmeid väiksemaid projekte ja üritusi. Praegune seltskond on aktiivne ja lisaks on meil ka piisavalt huvilisi, mis annab kindlust, et liigume õiges suunas.

Milline on Sinu KÕIGE eredam mälestus JCI aegadest ning mis teeb selle mälestuse eriliseks?
Raske on tuua välja kõige eredamat momenti, kuid mõeldes tagasi meenuvad kindlasti pidulikud sündmused ja auhinnavõidud ning tunnustused. Samuti on hästi meeles suured väliskonverentsid aga loomulikult ka Presidendiks saamine ja selles ametis olek. 

Millega tegeleb Martin igapäevaselt väljaspool Koda, millega sisustab vaba aega ning kuidas saab olla Kojakaaslastele kasulik?
Igapäevaselt tegelen müügi ja turundusega logistikaettevõttes ACE Logistics. Veame erinevaid kaupasid üle kogu maailma ning pakume ladustamis- ja tolliteenuseid. Vabal ajal meeldib reisida ja sporti teha. Talvel tegelen hobi korras ka suusa- ja lumelauareiside korraldamisega. Kojakaaslastele saan ehk abiks olla teadmistega, mis puudutab konverentside korraldamist, partnerlust, müüki ja turundust.

Oletame, et Sul on 30 sekundit, et idee JCIst maha müüa oma sõbrale. Kuidas see kõlaks?
Kuna suur osa mu häid sõpru on juba JCI-s, siis polegi väga palju neid, kellele seda ideed müüa. JCI on koht, kus on võimalik end mitmekülgselt arendada, saada juhtimiskogemust, panustada ühiskonda ja leida uusi kontakte. Ühtlasi saab ka palju reisida, pidutseda ja sporti teha. Siit leiab häid sõpru ja kui väga veab, siis ka kaaslase kogu eluks :)

No comments:

Post a Comment