Thursday, September 27, 2012

Naksitrallid lõpetasid menuka suvetuuri, kuid Prügihunt ja Superjänes on vallutanud teleekraanid :)


Juuli ja augusti kuu jooksul jõudsid Naksitrallid 68 esinemispaika ning selle ajaga on Muhvi punane auto läbi sõitnud üle 4000 kilomeetri. Kuigi huvilistele jagati infot etenduste täpsete toimumispaikade ja aegade kohta vaid välireklaamidel nende kodukohas, osutus etendus rahva seas väga menukaks. Sedavõrd suurt publikuhuvi ei osanud keegi oodata. Nii väikestes külades kui suurtes linnades oli kohale tulnud vähemalt 200 teatri- ja loodussõbra ning Võrus ja Viljandis ootas Naksitralle lausa 1500 pealtvaatajat.


  Projekti algatajad GO Keskkonnateadlike Noorte Koda ja Nukuteater on mõlemad õnnelikud etendust saatnud edu üle. Ühiselt ollakse arvamusel, et Naksitrallide Metsakool aitas kaasa keskkonnaga seotud probleemide teadvustamisele ning jagas häid õpetusi, kuidas ümbritsevat loodust paremini hoida. Kuid ennekõike oli tegemist nauditava etendusega, mis tõi kõikjal kokku suured ja väikesed teatrihuvilised.
 Häid emotsioone jagus ka trupil. „Ehkki suvi läbi ringi tuuritamine võib trupi jaoks vahel raske ja väsitav olla, tasub see end ikkagi ära nende eriliste kohtade ja inimeste pärast, kes Naksitralle iga päev vastu võtavad. Me satume paikadesse, kus pole kunagi varem käinud ja kus meid ootab ees imesõbralik külarahvas.“

 Naksitrallide Metsakool saab uue ja hariva järje juba sellel sügisel. Nimelt alustab septembri alguses ETV-s uus 12-osaline nukulavastus „Prügihunt ja Superjänes“, mis on esimene professionaalsel tasemel Eestis tehtud nukutelelavastus pärast rohkem kui 15 aastast vaheaega.

 GO Keskkonnateadlike Noorte Koja jaoks oli Naksitrallide Metsakool juba mitmes keskkonnateadlikkust edendav ettevõtmine. 2009. aastal aitas koda teavitada kilekoti ohtlikkusest kampaaniaga “Killerkott – säästa elusid, kasuta riidekotti!” ning 2010. aastal toimus kogukonnaprojekt “Lasnamäe rohestamine”.

 2011. aastal kutsuti ellu lastele suunatud nukuetendus "Pürgihunt ja Superjänes", mis õpetas lastele mängulises vormis loodust väärtustama ning igapäevaelus keskkonnateadlikke valikuid tegema. Seda etendati 50 haridusasustuses üle Eesti. Etendusest valmis DVD koos materjalidega keskkonnatundide läbiviimiseks, lastele suunatud keskkonnaportaal www.hoia.ee ning keskkonnaalane kaardimäng "Superjänese prügimäng". Projekt pälvis "Aasta Keskkonnateoke 2011" auhinna.

 Ettevõtlike Noorte Koda JCI (mille liige on GO Keskkonnateadlike Noorte Koda) on rahvusvaheline ettevõtlike noorte inimeste võrgustik, kuhu kuuluvad aktiivsed alla 40aastased juhid ja professionaalid. JCI pakub oma liikmetele soodsat keskkonda oma juhtimisoskuste, sotsiaalse vastutustunde ja ettevõtlikkuse arendamiseks. Kogu võrgustiku laiem eesmärk on innustada noori inimesi looma üheskoos positiivset muutust ühiskonnas.


 Rohkem infot leiate: Hoia.ee kodulehelt www.hoia.ee/naksitrallid/, Hoia.ee Facebooki lehelt www.facebook.com/pages/hoiaee/365109290226262, Nukuteatri kodulehelt www.nuku.ee ja JCI kodulehelt www.jci.ee.
Etenduste pildid on üleval Hoia.ee Facebooki lehel ja Nukuteatri kodulehel.

No comments:

Post a Comment