Wednesday, March 14, 2012

JCI Toompea käis Poolas tegusate eestlastega kohtumas ja koostööd arendamas

JCI Toompea 7-liikmeline delegatsioon eesotsas president Raili Narisega külastas 17-19. Veebruaril Varssavit, et seada ametisse seal resideeruv koja juhatuse liige, arendada sõprussidemeid kohalike JCI-katega ning saada osa Poola pealinna melust.

Visiidi esimeseks eesmärgiks on oli kohtumine Poolas resideeruva JCI Toompea 2012.a juhatuse liikme, Vice President International (VP Int), Olavi Eiklaga. Kohtumine kulmineerus meeleoluka eesti-poola pärase õhtusöögiga ning Olavile kinnitati rinda JCI traditsiooniline ametikandja reväärimärk. Olavi esitas ülevaate tehtud koostööst Poola JCI esindajatega ning tutvustas omavahel JCI Toompea ja JCI Warsaw kodade liikmeid. Tulemuslikuma koostöö saavutamiseks on Olavi määratud JCI Poola aastakonverentsi korraldustoimkonda ning peagi hakkab süsteemselt seal toimuvast informeerima ka JCI Eesti kogukonna liikmeid. Kellel suurem huvi nimetatud ürituse kohta, see saab Olaviga otse kontakti võtta, twinning@jcitoompea.ee.



Koja president Raili Naris kinnitamas Olavi Eiklale ametikandja märki. Toimingut jälgib juhatuse liige Priit Joa.

Reisi edenedes kohtuti veel teistegi tegusate Poola eestlastega. Teisel päeval toimus Eesti Vabariigi suursaatkonnas Eesti Vabariigi 94. aastapäevale pühendatud vastuvõtt, millel oli suur au osaleda ka JCI Toompea seltskonnal. Vastuvõtul vesteldi suursaadiku ja tema abikaasaga, Eesti kaitseatašeega Poolas ning mitmete teiste Eesti keelsete ja meelsetega. JCI Toompea poolt kingiti saatkonnale lauamäng „Minu Eesti“.



Pidulik vastuvõtt saatkonnas. Pildil vasakult: Kaitseatašee kolonel Albert Helme, Rain, Liis, Katrin, Raili, suursaadiku abikaasa, suursaadik Taavi Toom, Priit, Johannes ja Olavi, Minni, Helen.

Ülejäänud Varssavis veedetud aeg pühendati kohaliku kultuuri ja elu-oluga tutvumiseks – külastati erinevaid muuseume, vaatamisväärsusi, tehti sisseoste ning nauditi ööelu. Kogu seltskond jäi üritusega väga rahule.

Lisainfot nii selle kui teiste Toompea koja ettevõtmiste kohta (sh pildid ja autentsed muljed) on vaadeldavad JCI Toompea ajaveebis, http://jcitoompea.blogspot.com/.

Kuno Peek, Minni Nool



No comments:

Post a Comment