Thursday, February 25, 2010

Jamaica Bobisõitjate Talvepäevad Vancouveris








13.-14. veebruaril võis kohata Mõedakul (loe:Vancouveris) harukordset nähtust: Jamaica Bobisõitjaid!

Kogunenud oli ca 25 JCI Spordisõpra, kes alustasid mõõduvõttu hokiväljakul. Tulemus JCI'kate kasuks 1:0. Seejärel suunduti soomekelkudega võidu kihutama. Tuleb tunnistada, et sellise kelguga võib tunduda lihtne piima järel käia, kuid tugevad JCI Spordiklubi spordisõbrad olid juba 200 m läbimise järel puruväsinud. Ilmselt oli see seotud kehvade ilmastikuoludega, sest sportlased olid tippvormi ajastanud olümpiaks ideaalselt ja see ei saanud kindlasti olla kehvade tulemuste põhjuseks. Lõunapausil turgutati end ühiselt hernesupiga, misjärel jätkus päev lumesjooksuga. Selles spordialas on ilmselt tugevad kõik eestlased või vähemasti jalakäiad, sest ideaalsete lumeolude tõttu saame seda harjutada kodulähedal igapäevaselt. Spordiklubi direktorina olen arvamusel, et sellest võiks tulevikus kujuneda kindlasti eestlaste jaoks olümpiakulla ala.

Enne kui sauna minna sai, jõudsid tugevamad ka bobirajale, nõrgemad suundusid suusaradadele. Kuna Jamaical on rasked ilmastikuolud lumespordi harrastamiseks, siis oli bobigi ehitatud esktreemseteks oludes kasutamiseks. Väärtust lisas bobile kindlasti ka tema mitmeotstarbelisus. Bobi põhikoostisosadeks oli 2 kraanikaussi ja suusad. Meistriteosega sai hakkama JCI Rakvere. Nii, et kellel Olümpiamängudeks veel bobit võistlustel osavõtuks vaja, siis võib tellimuse esitamisega julgelt nende poole pöörduda. Vastalaliu laskmine bobirajal lõppes pikkade liugudega nii, et JCI-katel on oodata pikkade linade kasvamist.

Pärast väliüritusi nauditi üheskoos ka saunamõnusid. Et asi täiuslik oleks, toetas Saunaõluga üritust Viru õlu, siin kohal suured tänud Tallinna koja senaatorile Ott Lichtile.

Õhtu lõppes õllekabe ja roosas pesus Sõbrapäeva tähistamisega. Otseloomulikult sai kell 12 küünlaid puhuda ka JCI Spordiklubi sünnipäevatordilt. Hommikul aga turgutati enne kojusõitu hinge ja meelt Aqua Spaas.

Teiega oli tore! Tänud JCI Rakvere kojale eesotsas projektijuht Tarmo Potnikule suurepärase korraldustöö eest!

Sellega on ametlikult jõudnud Rakverre ka JCI Spordiklubi ning Rakvere koja liikmete soovile vastu tulles on peagi toimumas ka seal esimene spordialuste koolitus!

Ikka sportlikku talve nautimist!


Pille Muni

JCI Spordiklubi direktor 2010


No comments:

Post a Comment